Drogba: Premijer liga je najbolja, ali ostajem u Kini

Neć u Englesku

Drogba: Premijer liga je najbolja, ali ostajem u Kini

Fudbal -
Reprezentativac Obale Slonovače priznao je, međutim, da postoje određene finansijske teškoće i neslaganja u klubu

Fudbaler ekipe Šenhua iz Šangaja, Didije Drogba rekao je kako se nada da će ostati u tom klubu, iako postoje određeni problemi, a pojavilo se i nekoliko zainteresovanih evropskih timova.

Drogba je u julu došao u kineski klub iz londonskog Čelsija, a nedeljno u Šangaju zarađuje preko 300.000 dolara.Njegov dolazak doneo je klubu i povećanje posete na utakmicama, koja je skočila sa 15.000 na 20.000 u proseku. Ipak, jedan od vlasnika kluba Žu Jun zapretio je da će stopirati plate Drogbi i Nikolasu Anelki ako ne dobije kontrolni, odnosno, većinski paket akcija Šangaja.

"Stvarno sam srećan ovde i nemam razloga da odem. Hoću da ostanem koliko god mogu, osvojim trofeje i usrećim navijače", kazao je Drogba za BBC.

Reprezentativac Obale Slonovače priznao je, međutim, da postoje određene finansijske teškoće i neslaganja u klubu. On je demantovao da je u klubu nastao haos posle otpuštanja trenera Žana Tigane i dolaska novog stručnjaka Serhija Batiste.

"To je sve deo fudbala. Ako nema rezultate, trener mora da ode. Tako je u svakom klubu", naveo je Drogba.

Osvajač Lige šampiona sa Čelsijem priznao je i da mu nedostaje Premijer liga.

"To je najbolje takmičenje na svetu, ali ne žalim zbog odluke da dođem u Kinu", zaključio je Drogba koji je do sada postigao pet golova na sedam utakmica za Šangaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track