OD SJAJA DO OČAJA ZA SAMO DVA MINUTA! Orlovi se OBRUKALI na Marakani - čudesni Dibuš branio SVE i doneo Mađarima veliku pobedu!
Foto: Strasport

kvalifikacije za ep

OD SJAJA DO OČAJA ZA SAMO DVA MINUTA! Orlovi se OBRUKALI na Marakani - čudesni Dibuš branio SVE i doneo Mađarima veliku pobedu!

Fudbal -

Fudbaleri Srbije izgubili su od Mađarske rezultatom 1:2 u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo!

Bolje su Mađari otvorili meč, delovalo je da su imali više želje i energije na početku utakmice, imali su više loptu u nogama, ali konkretnijih šansi nije bilo.

Sve do 10. minuta, kada je Srbija iz prve šanse na meču uspela da postigne pogodak i dođe do vođstva. Sergej je na fenomenalan način pronašao Tadića, on je loptu prosledio do Vlahovića koji je očajno zahvatio loptu, ali je na sreću po našu reprezentaciju Mađar Atila Salaj uspeo da postigne autogol!

Samo tri minuta kasnije, malo je falilo da naša reprezentacija duplira prednost. Posle fenomenalne akcije koju je pokrenuo Nemanja Radonjić, lopta je došla do Vlahovića ali je njegov udarac izblokirao jedan defanzivac Mađara i poslao loptu u korner!

Rasplamsala se igra u tim trenucima, šanse su se stvarale i na jednoj i na drugoj strani, a nešto konkretniji bili su fudbaleri gostujuće ekipe. Želeli su Mađari što pre da poravnaju rezultat, i im je pošlo za rukom u 34. minutu. Vanja Milinković Savić odbranio je jedan udarac, ali nije drugi. Bernabaš Varga je uspeo da zatrese mrežu Srbije, i šokira sve prisutne navijače na Marakani.

A onda, dva minuta kasnije usledio je hladan tuš za Orlove. Nije baš najbolje Milinković Savić reagovao posle kornera, te je i kompletna defanzivna linija zakazala, pa Orban nije imao većih problema da na drugoj stativi prosledi loptu u mrežu naše reprezentacije.

1 / 7 Foto: Starsport

U poslednjim trenucima prvog dela igre, mogao je Vlahović da postigne drugi gol za našu reprezentaciju, ali je lopta posle udarca glavom završila malo pored desne stative, te su Orlovi otišli u svlačionicu sa jednim golom zaostatka.

U nastavku viđena je znatno bolja igra Orlova, ali se rezultat nije menjao...

Da tako bude, pobrinuo se golman Mađarske Dibuš, koji je večeras bio veoma raspoložen, te je on najzaslužniji što njegovi drugovi sa Marakane nose sva tri boda.

Nakon ove utakmice, Mađari se nalaze na prvom mestu u grupi sa 10 bodova, dok je izabranici Dragana Stojkovića Piksija zauzimaju drugu poziciju sa tri boda manje.

Uživo:

Srbija - Mađarska: 1:2 (1:2)

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica!

90. minut - Igraće se još pet minuta sudijske nadoknade!

82. minut - Sve je manje vremena za Orlove...

75. minut - Nađi je očajno reagovao ispred Živkovića, pa stativa spasava Mađare. Ipak, sudija nakon toga svira ofsajd!

Srbija, Mađarska
foto: Starsport

69. minut - Još jedna šansa... Mladenović je odlično centrirao sa levog boka, ali je Vlahović glavom pogodio spoljni deo mreže!

67. minut - Varga dobija žuti karton zbog neopreznog starta!

64. minut - Još jedna promena u taboru Orlova, umesto Nemanje Maksimovića na teren ulazi Nikola Milenković!

61. minut - Još jedna fantastična odbrana Dibuša! Veljković je šutirao glavom posle centaršuta, ali mađarski čuvar mreže ponovo pokazuje kakav kvalitet poseduje!

Srbija, Mađarska
foto: Starsport

58. minut - Odlična prilika za Orlove. Ušao je Vlahović iskosa u protvnički šesnaesterac, snažno šutirao ali Dibuš na fenomenalan način brani!

54. minut - Sergej je ušao u kazneni prostor iz drugog plana, sjajno je skočio ali loptu nije zahvatio onako kako je želeo!

52. minut - Pavlović je loše šutirao glavom posle kornera sa desne strane!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Piksi je napravio dvostruku izmenu, šansu su dobili Andrija Živković i Filip Mladenović dok su teren napustili Nemanja Radonjić i Filip Kostić

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme!

45. minut - Igraće se još dva minuta sudijske nadoknade!

44. minut - Vlahović je šutirao glavom posle centaršuta, ali je njegov udarac završio pored desne stative!

36. minut - Kakav šok! Mađarska vodi protiv Orlova! Nije baš najbolje Milinković Savić reagovao posle kornera, a onda je i kompletna defanzivna linija zakazala, te je Orban ostao sam i nije imao preterano težak zadatak!

34. minut - GOOOOL! Mađarska je izjednačila! Vanja Milinković Savić odbranio je jedan udarac, ali nije drugi. Bernabaš Varga je uspeo da zatrese mrežu Srbije.

28. minut - Kostić je sjajno šutirao posle centaršuta sa desne strane, ali je pogodio spoljni deo mreže!

Dušan Tadić, Srbija
foto: Starsport

27. minut - Sergej je odlično pronašao Mitrovića u protivničkom kaznenom prostoru, pokušao je naš napadač da je primiri ali je brži bio Dibuš!

22. minut - Ovo je moglo da bude opasno! Varga je primio loptu u našem šesnaestercu, "zavrnuo" loptu unutra ali tu nije bilo nikoga od njegovih saigrača!

13. minut - Nova prilika za Orlove! Posle fenomenalne akcije koju je pokrenuo Nemanja Radonjić, lopta je došla do Vlahovića ali je njegov udarac izblokirao jedan defanzivac Mađara i poslao loptu u korner!

10. minut - GOOOOOOL! Sergej je na fenomenalan način pronašao Tadića, on je loptu prosledio do Vlahovića koji je očajno zahvatio loptu, ali je na sreću po našu reprezentaciju Mađar Atila Salaj uspeo da postigne autogol!

9. minut - Bolje su ušli Mađari u utakmicu, naši reprezentativci muče se sa iznošenjem lopte

7. minut - Lopta je više u nogama fudbalera Mađarske, ali ozbiljnijih prilika još uvek nema!

1. minut - Počela je utakmica. Sa centra prvi kreću reprezentativci Mađarske!

Poznati sastavi za večerašnji meč:

Srbija: V. Milinković-Savić, Pavlović, Gudelj, Veljković, Maksimović, S. Milinković-Savić, Kostić, Radonjić, Mitrović i Vlahović.

Mađarska: Dibuš - Lang, Salaj, Orban - Nego, Nađ, Stajls, Kerkez - Soboslaj, Šalaj - Varga.

- Orlovi su stigli na najveći stadion u Srbiji!

- Crna Gora je u neverici zbog finiša meča u Kaunasu

- Naši reprezentativci će imati najlepšu moguću podršku večeras!

- Evo gde možete da gledaš večerašnji meč Orlova!

Selektor Orlova Dragan Stojković Piksi veruje u svoj tim i nada se pobedi i osvajanju tri boda koja bi Srbiju približili EURO 2024. koje će sledeće godine biti održano u Nemačkoj.

- Treneri obicno kažu da je utakmica veoma važna, izazovna... Znam kako će Srbija igrati. Trudiću se da pripremim naš tim najbolje što je moguće, jer za Mađare imamo poštovanje. Da je ključna utakmica nije, ima još 15 bodova, ali je važna. Ako ste nas već proglasili za favorite sa Mađarskom, onda moramo da se nosimo sa tom odgovornošću i ovo je bitna utakmica za nas koja može mnogo da donese - rekao je Dragan Stojković Piksi.

Stiže podrška

Deca 12. igrač Orlova

Zbog kazne UEFA na utakmici između Srbije i Mađarske neće biti publike. Tačnije, na tribinama stadiona "Rajko Mitić" biće deca uzrasta od sedam do 14 godina. Brojne osnovne škole iz Srbije u dogovoru sa FSS organizovale su dolazak dečaka i devojčica na utakmicu. Na broj do 15 dece dolazi jedno odgovorno, punoletno lice, sve prema navedenom pravilu iz UEFA.

Dva tima posle tri odigrane utakmice imaju po sedam bodova i na čelu su tabele grupe G.

Ukoliko Orlovi stignu do tri boda biće jako blizu plasmana na EURO koji je na programu naredne godine u Nemačkoj.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track