MARAKANA SIJA U NOVOM SJAJU, SPREMNA ZA LIGU ŠAMPIONA: Ruina pre, danas moderan stadion! Ima sve ono što i evropski objekti
Foto: Printskrin/Instagram

za svaku pohvalu

MARAKANA SIJA U NOVOM SJAJU, SPREMNA ZA LIGU ŠAMPIONA: Ruina pre, danas moderan stadion! Ima sve ono što i evropski objekti

Fudbal -

FK Crvena zvezda sa velikim ambicijama ulazi u grupnu fazu Lige šampiona.

Marakana
foto: www.crvenazvezdafk.com

Rukovodstvo kluba na čelu sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem pobrinulo se za kvalitetan igrački kadar. Ali, ni tu se nisu zaustavili ljudi koji vode evropskog i svetskog prvaka iz 1991. godine.

Učinili su ovog leta sve da stadion "Rajko Mitić" bude uređen po evropskim standardima. Napravljen je klupski gala restoran, specijalne lože za VIP zvanice, posebno odeljci na stadionu, ističe se onaj na zapadnoj tribini... Sređen je klupski muzej i klupske prostorije.

Posebno lep izgled dobila je popularna Marakana. Stadion koji je do pre dolaska Zvezdana Terzića na čelo kluba delovao prilično iznureno i zastarelo. Uređen je ulaz za VIP salon "Pet Zvezdinih zvezda", a posebno je sređena atletska staza, gde velikim slovima ispod severne i južne tribine piše - Crvena zvezda. Tu je glavni teren u koji je uloženo više od pola miliona evra.

Marko Marin, Zvezdan Terzić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Pre mesec dana, čelnici Crvene zvezde Zvezdan Terzić, Svetozar Mijailović, Mitar Mrkela, Marko Petrović, Marko Marin i legende kluba Vladimir Petrović Pižon i Dušan Savić predstavili su javnosti novine na stadionu Crvene zvezde, posebno potencirajući teretanu, pomoćne i glavni teren, a uskoro će biti završen i mediko blok.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić bio je i inicijator sređivanja prostorija i terena Omladinske škole, pa su oni u proteklih nekoliko godina dobili evropski izgled. Dva terena sa veštačkom travom i još nekoliko sa prirodnom podlogom, gde svoje utakmice igraju sve omladinske kategorije Crvene zvezde, ali i Grafičara.

Marakana, hibridni teren, novi mediko blok, Zvezdan Terzić
foto: Nenad Kostić

Novim izgledom Marakane pohvalio se klub na svojim zvaničnim instagram stranicama sledećim rečenicama:

- Naša Marakana nekada i sada… Mnogo toga je obnovljeno i poboljšano kako bi zvezdaši imali sjajan osećaj kada se nalaze u drugoj kući svih članova velike crveno-bele porodice. Koje godine ste prvi put posetili naš stadion?

Crvena zvezda prvu utakmicu na stadionu "Rajko Mitić" u Ligi šampiona igra 4. oktobra protiv Jang Bojsa od 21.00 čas.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track