POBEDOM U ODBRANU TITULE: Loznica bolja od Ekonomca u hali Lagator
Foto: Facebook KMF Loznica

Počelo prvenstvo

POBEDOM U ODBRANU TITULE: Loznica bolja od Ekonomca u hali Lagator

Fudbal -

Novu sezonu u Prvoj ligi Srbije igrači KMF Loznica grad otvorili su pobedom u derbiju sa kragujevačkim Ekonomcem koji su savladali sa 2:1.

Dvostruki strelac za aktuelnog šampiona bio je Kristijan Vasić i domaćini su tako upisali prve bodove na startu sezone u kojoj će pokušati da osvoje treću šampionsku titulu zaredom, a želja je i vraćanje pehara osvajača Kupa Srbije u Loznicu.

Gosti su dobro počeli meč i poveli u prvom minutu utakmice, ali je Loznica uspela da izjednači u prvom poluvremenu. Na početku drugog dela domaćin je poveo sa 2:1 i to je, kako se ispostavilo, bio i konačan rezultat. Loznica je više napadala, imala mnogo prilika koje nije iskoristila pa je rezultat ostao nepromenjen i sličniji onome koji se postiže u fudbalu.

U prethodnih šest utakmica ove dve ekipe Loznica je slavila četiri puta, jednom se radovao Ekonomac kada je zeleno-bele izbacio iz Kupa Srbije, dok u jednom derbiju nije bilo pobednika. Prilikom osvajanja prošlosezonske titule Loznica je u finalu plej-ofa tri puta zaredom pobedila Ekonomac i izgleda da im Kragujevčani odgovaraju.

Zeleno-bele narednog meseca čekaju nova iskušenja jer počinje glavna runda Lige šampiona. Loznica će kao šampion Srbije u svom ”Lagatoru” ugostiti špansku Barsu, belgijski Anderleht i Laksolu sa Malte. Cilj je u jakoj konkurenciji zauzeti jedno od prva tri mesta što obezbeđuje plasman među 16 najboljih timova Evrope. Podsetimo, Loznica je prošle sezone bila u tom društvu i bilo bi lepo ponoviti takav uspeh i ove godine.

T.I. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track