NOVI SKANDAL GRANITA DŽAKE! Gledao kako tzv. Kosovo daje gol, NIJE NI POMISLIO DA SE BRANI! Posle utakmice prozvao selektora VIDEO
Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

OPET U CENTRU PAŽNJE

NOVI SKANDAL GRANITA DŽAKE! Gledao kako tzv. Kosovo daje gol, NIJE NI POMISLIO DA SE BRANI! Posle utakmice prozvao selektora VIDEO

Fudbal -

Kapiten reprezentacije Švajcarske, Granit Džaka, napravio je skandal prilikom gostovanja tzv. Kosovu.

Dva tima sastala su se u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a utakmica je završena rezultatom 2:2.

Švajcarci su imali prednost sve do 94. minuta, kada je Vedad Murići postigao izjednačujući gol.

Džaka je katastrofalno reagovao u akciji koja je prethodila pogotku. Pustio je igrača da priđe golu, a onda stajao na ivici kaznenog prostora i gledao kako njegovi saigrači pokušavaju da se odbrane.

Nije ni pomislio da se umeša u defanzivni posao i pomogne u odbrani gola u poslednjim sekundama utakmice.

Dobro znamo istoriju kapitena Švajcarske i njegovu povezanost sa lažnom državom, pa je ovakva reakcija izazvala brojne reakcije širom Evrope.

Švajcarska, Granit Džaka, Đerdan Šaćiri
foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Džaka je sa tribina dobio podršku od navijača tzv. Kosova, a nakon meča je zajedno sa Đerdanom Šaćirijem srdačno razgovarao sa protivnicima.

Švajcarska, Granit Džaka, Đerdan Šaćiri
foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Sa druge strane, mediji u Švajcarskoj redom kritikuju Džaku zbog komentara koji je dao posle utakmice i kritike na račun selektora, Murata Jakina.

On je poručio da nije zadovoljan načinom na koji se ekipa pripremila za ovaj meč, a posle razgovora sa fudbalerom, o tome je govorio i Jakin.

- Imali smo otvoren i iskren razgovor, nije bilo pametno od njega da javno kritikuje ili predlaže kako treba da igramo, što sam mu rekao. Lično, ne vidim to kao kritiku, više kao stimulaciju celom timu. Granit želi da bude uključen više tokom nedelje kada treniramo i to je u redu. Posle 45 minuta razgovora dogovorili smo da se koncentrišemo na sledeći izazov - poručio je Jakin.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track