STRAHUJE OD MOGUĆEG PREKIDA SARANJE! Hrvat u strahu - plaši se reakcije kluba, ima samo jednu želju koju želi da mu se ostvari!
Foto: Profimedia

uplašio se

STRAHUJE OD MOGUĆEG PREKIDA SARANJE! Hrvat u strahu - plaši se reakcije kluba, ima samo jednu želju koju želi da mu se ostvari!

Fudbal -

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić, kome za godinu dana ističe ugovor sa Seviljom, rekao je danas da želi da ostane u tom klubu "još nekoliko godina".

"Ne razmišljam ni o čemu drugom nego kako da nastavim da igram. A za nastavak igranja nema boljeg mesta od Sevilje", izjavio je Rakitić za špansku radio stanicu Cadena SER, a prenela HINA.

"Ne mogu reći da sam rođen kao 'sevillano' i 'sevillista', ali ću umreti kao jedan od njih. Želim da nastavim da igram još nekoliko godina ovde", dodao je Rakitić.

'Sevillano' je stanovnik Sevilje, a 'sevillista' navijač istoimenog fudbalskog kluba za koji je Rakitić upisao 300 nastupa uz 49 postignutih golova.

Hrvatski vezista je stranac je sa najviše nastupa u 133 godine dugoj istoriji kluba.

Rakitić, govoreći isti dan i za Radio Sevilja, rekao je da ne strahuje od mogućeg prekida saradnje po isteku ugovora. Uveren je da će mu uprava produžiti na osnovu njegovih nastupa na terenu.

"Uveren sam da ću postići sporazum sa predsednikom, potpredsednikom i (sportskim direktorom) Viktorom Ortom", rekao je igrač sa brojem 10 na leđima.

Sevilja, prošlogodišnji osvajač Lige Evropa, sezonu je započela porazom na jedanaesterce od Mančester Sitija u Superkupu Evrope, i prvenstvenim porazima od Valencije, Alavesa i Đirone.

Rakitić smatra da je neizvesnost oko igračkog kadra tokom prelaznog roka delimično uzrok slabih rezultata.

"Svaki dan se nešto novo događalo, nismo znali ko ostaje, ko dolazi... Ali ja sam optimista zbog intenziteta kojim treniramo", rekao je Rakitić.

Ove nedelje su u Sevilju došla dvojica slobodnih igrača, Serhio Ramos i Mariano Dias. Rakitić je igrao protiv njih kada su nosili dres Real Madrida.

"Ramos nam je trebao zbog svog velikog kvaliteta, i zato što prenosi na saigrače snagu, radost i posvećenost", izjavio je Rakitić.

"Mariano će nam takođe pomoći svojim kvalitetom. Nije slučajno igrao toliko godina u Realu na visokom nivou", zaključio je on.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track