NJEGOVE SUZE SU OBIŠLE PLANETU: Izgubio oca, majku, dva brata i dedu u zemljotresu, ali mu je dres Reala omogućio novi život VIDEO
Foto: Screenshot

Dečak u centru pažnje

NJEGOVE SUZE SU OBIŠLE PLANETU: Izgubio oca, majku, dva brata i dedu u zemljotresu, ali mu je dres Reala omogućio novi život VIDEO

Fudbal -

Maroko je nedavno pogodio jak zemljotres u kome je stradalo više od 3.000 ljudi.

Veliki broj je ostao bez krova nad glavom.

Ovaj razorni zemljotres uništio je mnoge porodice, među njima i porodicu 14-godišnjeg Abdula Rahima Avhida. On je izgubio celu porodicu, oca, majku, dva brata i dedu.

Kamere su snimile dečaka koji je preživeo zemljotres obučen u dresu Reala iz Madrida. Njegova izjava za sudijsku televiziju Al Arabija privukla je veliku pažnju, pogotovo posle reči da mu je dres jedino što mu je ostalo od odeće.

Abdul godinama trenira fudbal, a želja njegovog oca je bila da nastavi školovanje u Španiji i zaigra za Real. I sada bi njegova želja mogla da se obistini.

Španski mediji pišu da su čelnici Reala reagovali i da su kontaktirali saudijsku televiziju kako bi došli do dečaka. Uspeli su u tome i njegovom stricu, kod kog se dečak trenutno nalazi, ponudili da dečak dođe u njihovu akademiju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track