Ne vređajte mrtve ljude

Derbi u senci tragedije

Ne vređajte mrtve ljude

Fudbal -
Kapiteni Liverpula i Mančester junajteda apeluju na gostujuće navijače da na meču ovih rivala ne zvižde žrtvama Hilsboroa

Primirje!Fudbaleri Liverpula danas (14.30) dočekuju ekipu Mančester junajteda u derbi meču 5. kola Premijer lige, ali ta utakmica biće u senci tragedije koja se desila 1989. godine na šefildskom stadionu Hilsboro, kada je u polufinalu FA kupa s Notingem forestom poginulo 96 navijača crvenih. Ovo će biti prvi duel na Enfildu otkako je u javnosti pušten pravi izveštaj o tragediji i zbog toga oba kluba pozivaju na fer-plej.Vidićev glas razumaTim povodom kapiteni Mančester junajteda i Liverpula, Nemanja Vidić i Stiven Džerard, pustiće uoči tog duela 96 balona u znak sećanja na tragediju koja se dogodila pre 23 godine.- Svestan sam koliko je to osetljiva stvar. Mnogo se pričalo u medijima i verujem da će naši navijači reagovati na pravi način. Cela zemlja će biti na ispitu i sve oči će biti uprte u tu utakmicu. Radi se o jednom od najvećih derbija na svetu i moramo pokazati da smo sposobni da napravimo dobru atmosferu i deci damo lep primer - kazao je Vidić.Nikad ne zaboravitiApelovao je i kapiten Liverpula Stiven Džerard.- Ovo nije obična utakmica i očekujem da će svi akteri današnjeg duela biti na visini. Pozivam navijače oba tima da budu korektni. Ono što se na Hilsborou dogodilo ne treba nikad zaboraviti jer su tamo nedužni ljudi izgubili živote - poručio je Džerard.Koliko će ta utakmica biti emotivna, pokazaće i rukovanje napadača Liverpula Luisa Suareza i beka Mančestera Patrika Evre, iako su njih dvojica u sukobu.

Vodimo ljubav a ne rat
Vodimo ljubav a ne rat

Barselona želi VidićaBarselona je ponovo zainteresovana za bivšeg srpskog reprezentativca Nemanju Vidića, a na njegovom dovođenju insistira trener Katalonaca Tito Vilanova. Prema pisanju španskih medija, Barselona već u januaru želi da angažuje defanzivca „crvenih đavola“. Već nekoliko sezona klub sa Nou Kampa pokušava da privoli Vidića da dođe u Kataloniju, ali su svi pokušaji bili neuspešni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track