KRALJEVI PREOKRETA! Partizan KIDA ŽIVCE navijačima, ali POBEĐUJE: Jedan detalj u trijumfima crno-belih se POSEBNO IZDVAJA!
Foto: Starsport

dominiraju u finišu

KRALJEVI PREOKRETA! Partizan KIDA ŽIVCE navijačima, ali POBEĐUJE: Jedan detalj u trijumfima crno-belih se POSEBNO IZDVAJA!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana uspeli su da savladaju Radnik iz Surdulice posle velike drame. Gubili su crno-beli sa 0:2, ali su zaigrali daleko bolje u drugom poluvremenu, te su nagrađeni u samom finišu kada je Bibars Natho realizovao penal za 3:2.

Pokazala je četa Igora Duljaja da ima srce, karakter i hrabrost, a ova generacija se od nekih prethodnih razlikuje upravo po tome. Nije prvi put da su crno-beli stizali do preokreta ove sezone - čak devet bodova u Super ligi Srbije ove sezone Partizan je osvojio pošto je gubio na poluvremenu!

Isto bodova posle preokreta osvojili su i velikani poput Reala iz Madrida i Liverpula, samo što su ova dva tima po dva puta gubila na poluvremenu, dok su po jednom do odlaska na odmor uspeli da stignu do povoljnijeg rezultata.

Dakle, crno-beli su uspešniji od Reala i Liverpula kada su preokreti ove sezone u pitanju.

- Poslednjim utakmicama probali smo da "ubijemo" naše navijače. Priredili smo im teške trenutke. Vratili smo se posle 0:2, tada smo počeli da igramo - rekao je, između ostalog, Bibars Natho posle pobede protiv Radnika. I, nije bio daleko od istine!

Sve je počelo 13. avgusta kada je u Humsku stigao niški Radnički koji je posle 45 minuta igre vodio sa 0:1 golom Petrova. Probudili su se izabranici Igora Duljaja u nastavku, "šok terapija" je uspela, te su Natho iz penala, a zatim i Severina iz slobodnog udarca doneli preokret i tri boda crno-belima.

Naredni preokret desio se trećeg septembra na krovu tržnog centra "Stadion" kada je IMT vodio protiv Partizana sa 1:0 na poluvremenu golom Vukića, da bi početkom drugog dela Kodžić povisio na 2:0. Delovalo je da su sve lađe crno-belih potonule, ali su kraljevi preokreta i majstori završnica ponovo zablistali kada je bilo najpotrebnije. Saldanja, zatim Natho iz penala, pa Nikolić, pogađali su za Partizan koji je na kraju slavio sa 3:2.

Poslednji u nizu preokreta bio je ovaj protiv Radnika iz Surdulice. Gašić i Duronjić doneli su dva gola prednosti gostima, izgledalo je kao da će ova ekipa na jug Srbije krenuti sa bodom ili čak sva tri, ali... Zahid je smanjio na 1:2, pa su Saldanja i Natho golovima iz penala doneli pobedu Partizanu (3:2).

Jedan detalj u ova tri preokreta se posebno izdvaja - Partizan je na svim mečevima koje je dobio, a da je gubio na poluvremenu, imao bar jedan jedanaesterac. Tri penala, po jedan na svakom meču, realizovao je Bibars Natho, dok je protiv Radnika pored Izraelca sa bele tačke bio precizan i Saldanja.

Bibars Natho, FK Partizan, Partizan
foto: Starsport

Takođe, i u Evropi su izabranici Igora Duljaja imali jedan preokret, ruku na srce, ne tokom samog meča. Izgubio je Partizan od Sabaha sa 2:0 u Azerbejdžanu, da bi u Humskoj slavio istim rezultatom golovima Saldanje i Natha. Penali kao "prateći motiv" svih preokreta crno-belih pojavili su se i u ovom meču, samo ne u regularnom toku igre i produžecima, već kao momenat odluke.

Tada je u heroja izrastao golman Aleksandar Jovanović i odveo je Partizan na megdan Nordsjelandu koji se, na veliku žalost navijača, završio tragično.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track