ZANIMLJIVA KONFERENCIJA GVARDIOLE PRED ZVEZDU! Trener Mančester sitija pomenuo Đokovića i Maradonu, a Bahara je ozbiljno nahvalio!
Foto: Profimedia

LIGA ŠAMPIONA

ZANIMLJIVA KONFERENCIJA GVARDIOLE PRED ZVEZDU! Trener Mančester sitija pomenuo Đokovića i Maradonu, a Bahara je ozbiljno nahvalio!

Fudbal -

Trener Mančester sitija, Pep Gvardiola, održao je konferenciju za medije pred utakmicu protiv Crvene zvezde.

"Građani" će kao domaćin otvoriti grupnu fazu Lige šampiona protiv srpskog šampiona.

Pohvalno je španski stručnjak govorio o Baraku Baharu, treneru crveno-belih.

- Video sam da je prošle sezone bio u Makabiju iz Haife, da je igrao čvrste utakmice sa Juventusom, Benfikom, PSŽ-om. Videli smo šta je uradio protiv Mbapea, Mesija, Nejmara... Ima hrabrosti i verujemo da će biti slično i sutra - rekao je Gvardiola.

Upitan po čemu pamti Zvezdu i "Marakanu", odmah se setio pogotka Dijega Maradone iz 1982. godine. Čuveni Argentinac je postigao jedan od najlepših golova ikada viđenih na stadionu u Beogradu, a Gvardiola je kao jedanaestogodišnjak to gledao od kuće.

- Pamtim kad je Maradona dao onaj gol protiv Zvezde. Ne znam na engleskom da kažem šta je uradio - rekao je uz osmeh i pokazivanjem rukom način na koji je Maradona postigao gol.

Seća se i utakmice koju je on igrao sa Barselonom na "Marakani" u sezoni 1996/97, a pomenuo je i Novaka Đokovića.

- Pamtim taj meč, nismo igrali dobro. Uvek je lepo tamo. Pamtim kad smo igrali u Hrvatskoj prošle sezone. U bivšoj Jugoslaviji uvek imaju odličnu atmosferu i takmičare, kao na primer u vaterpolu. Pogledajte Đokovića... Ne znam zašto, možda zbog škole, zbog vaspitanja, ali imaju to.

Govorio je i o igri Crvene zvezde.

- Biće nam sada lakše da pokušamo da osvojimo Ligu šampiona nego prvi put. Uradili smo to prvi put u istoriji, ali bilo je tamo samo jednom. Hajde da to uradimo sutra protiv tima koji je tako agresivan. Videli smo to jutros... Veoma su agresivni. Ne brane se 'čovek na čoveka', ali nekad i to rade i moramo da budemo spremni. Brzi su u tranziciji, igraju sistem 5-3-2, moramo da budemo spremni da dobro čitamo njihovu igru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track