KOJI TIM ĆE IZVESTI BAHAR PROTIV SITIJA: Treba li da strahuju navijači Zvezde? Gvardiola ima monstruma koji vredi MILIJARDU EVRA
Foto: Fk. Crvena zvezda

KOJI TIM ĆE IZVESTI BAHAR PROTIV SITIJA: Treba li da strahuju navijači Zvezde? Gvardiola ima monstruma koji vredi MILIJARDU EVRA

Fudbal -

Izveštač Kurira iz Mančestera - Aleksandar Radonić

Sa kojim timom će igrati Barak Bahar protiv Sitija? Kako će se Zvezda suprotstaviti mastermajndu taktike Pepu Gvardioli? Hoće li se crveno-beli braniti i hoće li moći trkački da odgovore na zahteve protivnika? Upravo to su bila pitanja koja su mogla da se čuju od strane svih onih kojima su omiljene boje crveno-bele... A, na koja ćemo odgovore saznati u utorak veče posle 21.00 sat.

Što se tiče tima koji će Barak Bahar izvesti sutra na stadionu Itihad protiv aktuelnog prvaka Evrope Mančester sitija možemo samo da nagađamo. Šampion Engleske čiji tim vredi više od milijarde evra ima dovoljno kvalitetnih igrača da zatvori sve rupe uzrokovane povredama i slabom formom. Otkrio je to i trener Pep Gvardiola na konferenciji pred utakmicu kada je u superlativima pričao o srpskom klubu, ali i svom kolegi Baharu. Za razliku od Sitija, Zvezda nema toliko moćan roster da pokrije trenutnu krizu i lošu formu.

Izvesno je da će braniti Omri Glazer, ali se ne zna ko će biti u zadnjoj liniji. Deluje da bi to mogao da bude tim koji je izraelski stručnjak uigravao tokom priprema u sastavu Degenek-Mijailović-Dragović, dok bi po bokovima sa vidno izraženim odbrambenim zadacima trebalo da špartaju Osman Bukari i Stefan Mitrović. Teško je da će biti mesta za Uroša Spajića, Nemanju Milunovića ili novajliju Nasera Đigu.

1 / 7 Foto: Fk. Crvena zvezda

Što se tiče zadnjih veznih, tu ne bi trebalo da bude dileme Marko Stamenić i Hvang In Bom su gotovo 100 odsto sigurni. Korejac je još na predstavljanju rekao da nema nameru da se preda protiv Sitija, ali da je svestan da ekipa mora da "trči kao luda svih 90 minuta", ako želi da se nada bilo čemu. Stamenić ne briljira kao pre mesec dana, ali je to fudbaler koji svojim fizičkim karakteristikama sigurno može da se nosi sa monstrumima iz Mančester sitija. I sad, ofanzivni deo, deluje da bi Žan Filip Kraso i Mirko Ivanić trebalo da čine tandem iza leđa Pitera Olajinke, koji bi bio najistureniji napadač. Eksperimenti Baraka Bahara unazad nekoliko utakmica pokazali su se kao neuspešni, pa ovih navedenih 11 igrača deluju kao najrazumnije rešenje.

Tako nalaže logika, ali postavlja se pitanje hoće li Barak Bahar dodatno da se zatvori, da žrtvuje ofanzivne igrače poput Bukarija i Mitrovića i otvori prostor za pojačanu defanzivu, gde bi u određenim taktičkim zamislim i Šerif Endijaj mogao da dobije priliku da počne utakmicu.

Dilema je mnogo, a posle silnih problema, gde mu ekipa u prvenstvu deluje bezidejno i beskrvno, pred Barakom Baharom je izuzetno važna utakmica. Jer posle Sitija dolazi mu večiti derbi sa Partizanom u gostima, meč koji bi mogao da skroji i njegovu dalju sudbinu na Marakani.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track