DELIJE U NEVERICI! Crni niz Crvene zvezde traje više od DVE DECENIJE! Može li četa Baraka Bahara da ga PREKINE?
Foto: Starsport©

ne prija im engleska

DELIJE U NEVERICI! Crni niz Crvene zvezde traje više od DVE DECENIJE! Može li četa Baraka Bahara da ga PREKINE?

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak od 21 čas počinju takmičenje u grupnoj fazi Lige šampiona.

Protivnik nije mogao da bude teži - šampion Evrope Mančester siti i to u gostima.

Istrčaće četa Baraka Bahara na, sada već čuveni, "Etihad" stadion i pokušaće da iznenadi čitavu planetu. Na ruku crveno-belima ne idu kvalitet protivnika, trenutna forma, ali ni - tradicija! Jedan podatak posebno može da zabrine sve navijače Zvezde!

Delije će sasvim sigurno ostati u neverici kada čuju kada je Crvena zvezda poslednji put postigla pogodak u Engleskoj. Mnogi mlađi navijači šampiona Srbije nisu bili ni rođeni kada je Milenko Aćimović na spektakularan način zatresao mrežu Lestera 14. septembra 2000. godine u prvom kolu Kupa UEFA.

Pogodio je Slovenac na samom startu utakmice za 1:0, a Zvezda je, na revanš koji se tada igrao u Beču zbog loše političke situacije u Srbiji, a na zahtev Engleza, otišla sa rezultatom 1:1 pošto je za Lester strelac bio Tagart.

U revanšu je Crvena zvezda slavila sa 3:1 i prošla u naredno kolo Kupa UEFA, a pune 23 godine niti jedan fudbaler tima sa Marakane nije uspeo da postigne gol u Engleskoj. Da li će se ta tradicija sada prekinuti ostaje da se vidi.

Barak Bahar realan: Znamo protiv koga igramo!

- Nismo imali mnogo vremena da razmišljamo o ovom meču, izgubili smo pre toga. Očekuje nas nova misija. Znamo protiv kakvog tima igramo. Imali smo dva dana da se pripremimo za Siti. Imali smo malo vremena, ali verujem u svoj tim - rekao je, između ostalog, trener Crvene zvezde na konferenciji za medije uoči meča.

Kurir spor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track