PRONAŠLI SMO MESTO GDE ĆE SE OKUPITI DELIJE! Zagrevanje u pabovima iz 16. veka, pa moćni korteo ka stadionu - "GOREĆE" MANČESTER!
Foto: Aleksandar Radonić

LIGA ŠAMPIONA

PRONAŠLI SMO MESTO GDE ĆE SE OKUPITI DELIJE! Zagrevanje u pabovima iz 16. veka, pa moćni korteo ka stadionu - "GOREĆE" MANČESTER!

Fudbal -

Izveštač Kurira iz Mančestera - Aleksandar Radonić

Delije, navijači Crvene zvezde, najavili su okupljanje u Mančesteru za 17.00 časova i organizovan odlazak na utakmicu protiv Sitija u prvom kolu Lige šampiona.

00:21

PRONAŠLI SMO MESTO GDE ĆE SE OKUPITI DELIJE! Zagrevanje u pabovima iz 16. veka, pa moćni korteo ka stadionu - GOREĆE MANČESTER!

Kao mesto okupljanja proglasili su Šambles skver, trg u samom centru Mančestera. Da svi navijači koji dolaze na utakmicu iz raznih delova Evrope, ali i Srbije sa lakoćom mogu da ga pronađu. Samo mesto okupljanja ima veliki istorijski značaj za Mančester, jer su tu osnovana dva najstarija paba u gradu.

Mančester
foto: Aleksandar Radonić

Ni stalna i dosadna kiša, kao i jak vetar neće moći da spreče Delije da u velikom broju okupiraju centar Mančestera i Englezima pokažu kako se navija i voli svoj klub. Očekuje se 2.500 Delija, mada je procena da će ih biti i više, jer svi neće biti u sektoru za navijače Crvene zvezde.

Šambles skver je nastao 1999.godine oko dva obnovljena i legendarna paba u Mančesteru iz 16.veka - Old Velington In i Sinkler Ojster paba, pored hotela Mitre. U blizini je i čuvena katedrala u Mančesteru, tako da je ovo mesto lako pronaći.

Mančester
foto: Aleksandar Radonić

Šambles je bio naziv koji se prvobitno koristio za ulicu mesara u kojima se klala stoka i prodavalo meso. Potiče od srednjoengleske reči "schamel", što je značilo klupu, kao za izlaganje mesa za prodaju.

Mančester
foto: Aleksandar Radonić

Odmah preko puta tog istorijskog i tradicionalnog Mančestera jeste moderni deo, sa poslovnim zgradama i tržnim centrima. Jednostavno u tom delu grada može se videti duh starog, ali i novog Mančestera.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track