NA POLUVREMENU SE DOGODIO VAŽAN TRENUTAK! Strelac gola za Siti otkrio detalj iz svlačionice! Ono što mu je rečeno je ZLATA VREDNO
Foto: EPA/ADAM VAUGHAN

LIGA ŠAMPIONA

NA POLUVREMENU SE DOGODIO VAŽAN TRENUTAK! Strelac gola za Siti otkrio detalj iz svlačionice! Ono što mu je rečeno je ZLATA VREDNO

Fudbal -

Zbog velikih problema sa povredama, Mančester siti je protiv Crvene zvezde na klupi za rezervne igrače imao samo osam fudbalera.

Među njima su bila dva golmana, a jedan od njih odradio je veliki posao za "Građane".

O tome je nakon utakmice prvog kola Lige šampiona pričao Rodri, strelac trećeg pogotka u preokretu Sitija protiv crveno-belih.

Španac je otkrio da je iskoristio savet Stefana Ortege Morena, jednog od rezervnih čuvara mreže u ekipi Pepa Gvardiole.

Nemac je tokom prvog poluvremena analizirao karakteristike i tendencije Omrija Glazera, golmana Crvene zvezde, pa je tokom pauze između dva dela igre, to podelio sa španskim vezistom koji je govorio o svom golu.

- Okrenuo sam se u tom trenutku i potražio donji ugao, ponekad ne morate da šutirate snažno. Stefan Ortega Moreno mi je na poluvremenu rekao da njihov golman više obraća pažnju na visoke lopte u vazduhu, a ne kada ide dole nisko, tako da je dobar savet. Golovi su nešto što postaje prirodno. To nije moja uloga, ali način na koji su nas branili... Bili su dobri u tom segmentu. To je nešto na čemu pokušavam da radim i da rastem, iako to nije moj najveći kvalitet, ali mogu da pomognem timu u nekim trenucima. Ne samo golovima, već i asistencijama - rekao je Rodri i dodao:

- Mislim da je bila teška utakmica. Mogli smo da postignemo tri ili četiri gola u prvom poluvremenu, ali nismo bili dovoljno koncentrisani. U prvoj šansi su dali gol, ponekad je fudbal ovakav. Mislim da je najvažniji deo ove utakmice bio da dođemo do poluvremena, razgovaramo sa momcima i kažemo da se smirimo, da ne paničimo. Hajde da nastavimo da radimo svoj posao i na kraju smo dali tri gola, Hulijan je bio neverovatan. Bila je ovo kompletna igra u aspektima.

Rodri je postao ključan igrač Mančester sitija i jedan od najzaslužnijih za dolazak kluba na evropski tron.

- Uloga je teška uloga. Morate učiti godinama. Zaista sam zadovoljan kako sam porastao na ovoj poziciji. Svake godine rasteš i sve više razumeš. Radi se o tome da se ne krećeš, da uvek budeš osigurač, da ti saigrač veruje sa pasom. Najvažniji deo je poznavanje uloge. Uloga je da izbegnem kontranapade i da budem čvrst u poslednjoj trećini. Važan deo igre je povratiti loptu, to je moja najveća uloga u timu. Imamo mnogo alata u ovom klubu sa menadžerom kojeg imamo. Najveća prednost koju igrač može imati je mnogo alata na terenu. Morate da rastete na poziciji i razumete tim u kojem igrate, ali mislim da to dovoljno govori o osoblju i Pepu Gvardioli, ko god da dođe ovde radi dobro i lako se prilagođava.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track