KOLIKO JE REALNA SLIKA ZVEZDE PROTIV SITIJA: Odgovor ćemo dobiti u derbiju! Partizan je test istine i meč koji mnogo odlučuje
Foto: John Bradley/ProSports / Shutterstock Editorial / Martin Rickett / PA Images / Profimedia

ANALIZA

KOLIKO JE REALNA SLIKA ZVEZDE PROTIV SITIJA: Odgovor ćemo dobiti u derbiju! Partizan je test istine i meč koji mnogo odlučuje

Fudbal -

Izveštač Kurira iz Mančestera - Aleksandar Radonić

Ima li Crvena zvezda čemu da se nada u ovogodišnjoj Ligi šampiona? Ako je suditi po igri u Mančesteru protiv Sitija, aktuelnog prvaka Evrope i najskupljeg tima na svetu sa neograničenim budžetom, svakako da ima.

Fudbaleri Crvene zvezde delovali su protiv Sitija kao skladna ekipa, koja je u Mančester došla sa jasnim ciljem, da skupo proda svoju kožu. Igrali su disciplinovano i odgovorno, iako su na suprotnoj strani imali pravu fudbalsku mašinu.

Uspeli su da zaustave najboljeg strelca Erlinga Halanda koji se nije upisao u listu strelaca, ali ne i Rodrija, Fodena i Mateusa Nunjeza koji su na sredini terena bukvalno mleli, a onda i samleli Zvezdin vezni red. Tu je slomljena i prelomljena utakmica.

Mančester siti, Crvena zvezda, Liga šampiona
foto: John Bradley/ProSports / Shutterstock Editorial / Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Nema Crvena zvezda ni za čim da žali u Mančesteru. Izmerili su se sa najboljom ekipom na svetu, skupo prodali svoju kožu. Pamte navijači crveno-belih prve dve Lige šampiona, i rezultate koji su se završavali sa pet ili šest komada u mreži. Treba se setiti PSŽ, Totenhema, Bajerna. Iako je svaki poraz bolan, ovaj od Sitija bio je pristojan, jer će ostati zapisano da je Zvezda posle prvih 45 minuta golom Osmana Bukarija vodila na stadionu Etihad.

Naredna utakmica u Ligi šampiona je protiv Jang Bojsa 4. oktobra, na punoj Marakani. Protiv rivala koji je po snazi na nivou crveno-belih i koji obećava dobru utakmicu. Za Zvezdu je imperativ osvojiti tri boda, jer bi svaka pobedu u Ligi šampiona donela finansijski benefit, ali još važnije od toga, bildovanje samopouzdanja i optimizma za domaće prvenstvo i moguće evropsko proleće.

Mančester siti, Crvena zvezda, Liga šampiona
foto: John Bradley/ProSports / Shutterstock Editorial / Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Međutim, sada se opet treba vratiti u realnost, jer ekipu čekaju obaveze u Superligi i ključna utakmica ovog dela prvenstva protiv Partizana u Humskoj. Protivnika koji ne briljira igrom, ali redovno pobeđuje u domaćem prvenstvu i nalazi se na tabeli ispred crveno-belih.

Svi igrači Crvene zvezde na čelu sa trenerom Barakom Baharom bili su jasni posle meča sa Sitijem, sjajnim navijačima moraju se iskupiti pobedom u derbiju, jer su u Superligi kilsnuli dva puta zaredom.

Barak Bahar
foto: EPA/ADAM VAUGHAN

Večiti derbi je u sredu, za nedelju dana, ozbiljan test za skupi, možda i najkvalitetniji sastav Crvene zvezde od 1991.godine, kada je klub iz Ljutice Bogdana 1A postao evropski, a onda i svetski šampion.

Biće to i meč istine za sve fudbalere, jer se sa pobedom vraćaju u igru, a eventualnim porazom udaljuju od titule i unose ogromnu krizu i negativnu energiju na Marakanu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track