MARIN SE POHVALIO SA NOVIM POJAČANJEM: Poznati napadač se vratio u Crvenu zvezdu!
Foto: Starsport

dobar posao

MARIN SE POHVALIO SA NOVIM POJAČANJEM: Poznati napadač se vratio u Crvenu zvezdu!

Fudbal -

Crvena zvezda je u prethodnom prelaznom roku odradila odličan posao angažovanjem fudbalera sa vrhunskim kvalitetom.

Marko Marin
foto: www.crvenazvezdafk.com

U cilju nastavka sjajnog rada na polju skauting službe novo pojačanje za klub je nekadašnji napadač beogradskih crveno-belih Dragan Mrđa.

Tehnički direktor Crvene zvezde Marko Marin sa ponosom ističe zadovoljstvo povodom buduće saradnje sa bivšim golgeterom.

- Dragan Mrđa je veliko fudbalsko ime ne samo u Srbiji već i u svetu, naročito u Japanu gde je nastupao tokom karijere i ostavio veliki trag. Dete je Crvene zvezde, što samim tim znači da odlično poznaje klub. Uz to je bio i napadač kojeg su navijači prosto obožavali, naročito u sezoni kada je vratio titulu na Marakanu i bio najbolji strelac domaćeg prvenstva. Slušao sam priče o klasi igrača rođenih 1984. godine koji su igrali ne samo za Crvenu zvezdu, već i za reprezentaciju i velike timove u Evropi - rekao je Marko Marin i dodao:

Dragan Mrđa
foto: Starsport

- Takođe, bio je deo Svetskog prvenstva koje je održano 2010. godine u Južnoafričkoj Republici, što donosi ogromno iskustvo. Dugo je nastupao u Belgiji, pa potom u Rusiji i Švajcarskoj, te ima značajna poznanstva i kontakte, a to je veoma bitno za sve one koji se bave skautingom. Dragan Mrđa je veliki zvezdaš i čovek je kluba, a Zvezda želi da u svom sistemu ima snažna fudbalska imena i igračke asove. Inicijativa koju je pokazao da radi u Crvenoj zvezdi nas je oduševila i rado smo prihvatili njegov dolazak u skauting službu FK Crvena zvezda.

Podsećanja radi, Dragan Mrđa je rođen u Vršcu 23. januara 1984. godine. Prošao je Omladinsku školu Crvene zvezde i stigao do prvog tima, a debitovao je 2002. godine protiv Kairata. Kao veoma mlad fudbaler učestvovao je u velikim pobedama protiv Verone u Italiji i Odensea na Marakani. U Zvezdu se vratio 2013. godine i kao najbolji strelac Superlige sa 19 golova, uz četiri asistencije, je osvojio domaći šampionat u dresu voljenog tima. Igrao je još u Belgiji, Švajcarskoj, Rusiji, Japanu i Sloveniji. Takođe, nosio je dres nacionalnog tima Srbije na 14 mečeva i ostvario statistiku od dva data gola.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track