U HRVATSKOJ LIKUJU ZBOG STRAVE I UŽASA SRPSKOG FUDBALA! Ovo je bruka koja će nas PROGANJATI i stvarno izgleda katastrofalno!
Foto: Ian Stephen/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

NIJE DOBRO

U HRVATSKOJ LIKUJU ZBOG STRAVE I UŽASA SRPSKOG FUDBALA! Ovo je bruka koja će nas PROGANJATI i stvarno izgleda katastrofalno!

Fudbal -

Prate se srpski klubovi i u Hrvatskoj...

Ni posle prvog kola grupne faze evropskih takmičenja nemamo razlog za zadovoljstvo kada razmišljamo o srpskom fudbalu.

Porazi Crvene zvezde, Čukaričkog i TSC-a možda jesu bili očekivani od Mančester sitija, Ferencvaroša i Vest Hema, ali kada su se dogodili udarili su nas baš jako.

Naša zemlja se nalazi na 13. mestu UEFA liste sa koeficijentom od 27,375 bodova, a ako se ovako nastavi preti nam veliki pad van top 15...

Danci su se približili pobedom Kopenhagena, odmah iza njih se nalaze Norvežani, a i Česi pa čak i Izraelci vrebaju svoju priliku da poprave plasman.

TSC
foto: Dalton Bowden / Shutterstock Editorial / Profimedia

U međuvremenu, komšije pomno prate dešavanja i rezultate srpskih klubova u Evropi.

Istina je da je hrvatskim medijima lakše da isprate šta rade njihovi klubovi u evropskim takmičenjima pošto imaju samo Dinamo u Ligi konferencija, ali realnost je da je Srbija u katastrofalnoj situaciji.

Pet klubova igralo je evropske mečeve ove sezone. Pored Zvezde, TSC-a i Čukaričkog koji su od starta imali garantovano učešće u grupnoj fazi, Partizan i Vojvodina igrali su u kvalifikacijama.

Omri Glazer, Rodri, Crvena zvezda, Mančester siti
foto: EPA/ADAM VAUGHAN

Na ukupno 13 do sada odiganih utakmica, srpski klubovi su zabeležili samo jednu pobedu uz 12 poraza. Jedini trijumf ostvario je Partizan protiv Sabaha.

Hrvatski "Index" pisao je o jezivom startu srpskih klubova uz naslov "Katastrofa Srbije. Najgori ulazak u zemlje u evropske kupove u istoriji"

U tekstu se pominje "uspeh" naših ekipa, a prenete su i reči Tomislava Globana, profesora na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

"Mislim da je učinak Srbije od 1-0-12 u prvih 13 utakmica u Evropi najgori ulazak jedne zemlje u sezonu u istoriji evropskih takmičenja. Od top 30 zemalja sigurno jeste, a ovi ispod top 30 ne mogu ni da dođu do odigranih 13 utakmica ako zabeleže ovoliko poraza. Ovako loš ulazak Srbe će pratiti narednih pet godina. Tako da im sledi ogroman pad sa 11. mesta UEFA liste koeficijenata. Već u ovoj sezoni im visi top 15", rekao je Globan, a preneo "Index".

Čukarički, Ferencvaroš, Aleksa Janković
foto: EPA/SZILARD KOSZTICSAK

Sve utakmice srpskih klubova u Evropi:

VOJVODINA

1. Apoel - Vojvodina 2:1

2. Vojvodina - Apoel 1:2

PARTIZAN

3. Sabah - Partizan 2:0

4. Partizan - Sabah 3:0

5. Nordsjeland - Partizan 5:0

6. Partizan - Nordsjeland 0:1

TSC

7. Braga - TSC 3:0

8. TSC - Braga 1:4

9. Vest Hem - TSC 3:1

ČUKARIČKI

10. Olimpijakos - Čukarički 3:1

11. Čukarički - Olimpijakos 0:3

12. Ferencvaroš - Čukarički 3:1

CRVENA ZVEZDA

13. Mančester siti - Crvena zvezda 3:1

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track