GROF BOŽOVIĆ PRED VEČITI DERBI: Baharu preti katastrofa ako izgubi, Zvezda je mnogo kvalitetnija od Partizana!
Foto: Dado Đilas

171. večiti derbi

GROF BOŽOVIĆ PRED VEČITI DERBI: Baharu preti katastrofa ako izgubi, Zvezda je mnogo kvalitetnija od Partizana!

Fudbal -

Bliži se 171. večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde.

Partizan će dočekati Crvenu zvezdu sa+4 natabeli i eventualnim trijumfom bi otišli na velikih +7, pa crveno-beli nemaju pravo na grešku.

Zanimljivo je da Zvezda još od 2016. godine nije slavila u gostima, a poslednji koji je to učinio kao trener bio je Miodrag Grof Božović, februara, sada već davne 2016.

Očekujem sigurnu pobedu, iako je to nezahvalno reći kada je u pitanju derbi, ali nikada nije bila tolika razlika u kvalitetu kao sad. Mislim da je Zvezda mnogo bolja i mnogo kvalitetnija na svakoj poziciji od Partizana. Bilo bi veliko čudo da ne bude tako, međutim, događaju se takve stvari u fudbalu, ali za mene je Zvezda ogroman favorit u sredu”. rekao je popularni Grof za "Meridijan sport"

Crvena zvezda
foto: www.crvenazvezdafk.com

Potom je analizirao sastav Zvezde.

Vrlo kvalitetan i na vreme selektiran sa odličnim pojačanjima. Doduše, Hvang i Endiaje su tek došli, pa još nemamo jasnu sliku o njima, ali sa obzirom na njihov nivo igara iz prošlih klubova, treba očekivati da brzo pokažu o kakvim se igračima radi. Što se tiče Đige, odigrao je odličnu utakmicu iako je debitovao i to protiv Sitija. Smatram da objektivno Zvezda ima izuzetno dobar tim, ali, opet ponavljam. Ništa to ne znači u derbiju”.

Okusili ste ukus pobede u Humskoj…

Nikako nije lako pobediti Partizan u gostima bez obzira na sve. Ipak, taj stadion ima isto neku svoju moć kao Marakana i imaju i oni neke prednosti, ali gledao sam ih protiv Železničara i ne vidim nikakvu ideju, ne vidim ništa. Ako pričamo i o Zvezdi, nije ni ona odigrala nikako na Banovom brdu prošlog vikenda. Po meni su kvalitetom igre trenutno na istom nivou, ali pojedinačni kvalitet je na strani Zvezde. Velika većina domaćih igrača i ovih koji su igrali derbi znaju šta to znači i znaju kakva je to utakmica

Barak Bahar
foto: Starsport©

Govorio je i o novom treneru Zvezde Baraku Baharu.

Deluje mi dosta smireno, mislim da čovek zna šta hoće i verovatno je ubeđen u ono što radi i zato se mnogo ni ne nervira. Možda još i ne oseća veličinu kluba, možda ne oseća Zvezdine navijače iako ih stalno hvali. Eventualno bi neki loš rezultat protiv Partizana za njega bio katastrofalan. Ipak, morao bi da napravi neke velike greške da izgubi”.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track