FANTASTIČAN START SRBIJE: Srpske dame blizu plasmana u elitnu diviziju evropskog fudbala
Foto: FSS

LIGA NACIJA

FANTASTIČAN START SRBIJE: Srpske dame blizu plasmana u elitnu diviziju evropskog fudbala

Fudbal -

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je fantastičan start u Ligi nacija, posle dva kola i dve pobede protiv Ukrajine (2:1) i Grčke (4:0) izabranice selektora Dragiše Zečevića nalaze se na prvom mestu naše grupe sa dobrim izgledima da izbore plasman u elitnu rundu evropskog fudbala.

O ženskom fudbalu se priča u Srbiji, tome u prilog i dobra poseta i fenomenalan ambijent u Sportskom centru u meču sa Grčkom. Mnogo razloga za zadovoljstvo ljudi koji vode brigu o reprezentaciji i ženskom fudbalu u državi, pre svih prve žene potpredsednice Fudbalskog saveza Srbije, Sandre Sremčević. Čestitke za dobar start i pažnju koju su devojke privukle svojim sjajnim igrama u dresu Srbije.

-Ja sam presrećna i prezadovoljna celom slikom – ne krije prva dama srpskog fudbala.- Sve je bilo kako se samo poželeti može u meču sa Grčkom. Prva utakmica u Poljskoj protiv Ukrajine donela je malo neizvesnosti, bilo je teže i komplikovanije doći do rezultata, jer je to bila praktično prva zvanična utakmica, ali već protiv Grčke sve je bilo dobro, lepo za oko, lepo za publiku i naravno za igračice i stručni štab.

Raduje ambijent na tribinama, publika očigledno voli ženski fudbal?

– Fenomenalno, prijatno sam iznenađena, jako sam srećna zbog toga. I pored tv prenosa, videli ste, tribine su bile pune. Verujem da će tako biti i u narednim susretima.

Pogotovo u mečevima sa Poljskom, jer smo sada izjednačeni na čelu grupe?

-Da, pratili smo uporedo i taj meč dok je trajala naša utakmica. Najviše nam je odgovarao iks, međutim slavila je Poljska, tako da sada imamo isti broj bodova. Očekuju nas veoma zanimlljivi mečevi sa Poljskom.

Lepo je što se pobedilo i zbog dve slavljenice, Jovane i Dine?

Jeste, mi smo sada ustanovili to pravilo koje ćemo da praktikujemo, da za 50 ili 100 utakmica devojke dobijaju neku nagradu ili obeležje koje će im biti uspomena na tako vredan jubilej. Vidim da su i devojke bile presrećne – rekla je Sandra Sremčević koja će 26. septembar da pamti i kao potpredsednica FSS, ali i kao majka, jer je debi u najboljem nacionalnom timu zabeležila i njena ćerka Sofija, veoma talentovana igračica Crvene zvezde.

Zadovoljan ostvarenim je i selektor Dragiša Zečević, u Poljskoj su devojke pokazale veliki karakter, sada su, utisak je, rutinski savladale Grčku, što samo govori o ogromnom kvalitetu koji poseduje ova generacija naših igračica.

-To je nešto smo želeli od prvog našeg okupljanja. Odigrana su dva kola, ispunili smo cilj. U ovoj utakmici devojke su pokazale kako mogu da igraju, u smislu još bolje, atraktivnije. Imale su odličan pristup, stvorile su mnogo šansi protiv rivala koji nije nimalo naivan. Možda izgleda da je rezultat previsok, ali radi se o dobroj reprezentaciji. Cilj nam je da ostanemo prvi do kraja ovog ciklusa Lige nacija – ne ostavlja dilemu Dragiša Zečević. Reakcija publike je zaista bila divna?

-Naravno, pa kad vidite devojke da imaju dobar pristup, da se bore za svaku loptu, onda i publika tako reaguje. Drago mi je što su došli u velikom broju, to nam mnogo znači. Verujem da će ih na sledećoj utakmici protiv Poljske biti još više, ali hvala im što su i sada ispiunili tribine i došli u velikom broju – rekao je selektor ženske reprezentacije Srbije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track