OVAKO ĆE IZGLEDATI NOVI MILANOV STADION: Spektakularno zdanje biće jedno od najmodernijih na svetu
Foto: FK Milan

SJAJNO

OVAKO ĆE IZGLEDATI NOVI MILANOV STADION: Spektakularno zdanje biće jedno od najmodernijih na svetu

Fudbal -

Fudbalski klub Milan je konačno dobio prvu dozvolu za izgradnju novog spektakularnog stadiona.

Italijanski fudbalski velikan na legendarnom San Siru je igrao od njegovog otvaranja 1925. godine budući da ga je izgradio Milanov tadašnji predsednik Pjero Pireli. Kasnije je Milan prodao San Siro gradu pa od 1947. godine na njemu igra zajedno s gradskim rivalom Interom.

"Pre više od četiri godine krenuli smo u akciju da našem klubu damo jedan od najboljih stadiona na svetu, koji će nas ispratiti u pobedničku i održivu budućnost. Ovo predstavlja prvi korak u evoluciji ovog procesa, ali je još jedan dokaz za kontinuirani rast Milana, kako na terenu, tako i izvan njega", rekao je predsednik Milana Paolo Skaroni.

Novi stadion imaće i zabavni park, biće jedan od najmodernijih na svetu i moći će da primi 70 hiljada gledalaca, oko 10 hiljada manje nego San Siro.

"Navijačima želimo da omogućimo udobno i uzbudljivo iskustvo, imaće prostrana sedišta, biće jako blizu terenu te imati široku ponudu hrane i pića. Na stadionu će biti i klupski muzej, fan šop, sedište kluba, hotel...", objavio je Milan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track