GOTOVO JE! NOVI SELEKTOR JE SAVO MILOŠEVIĆ! Sada je i zvanično - evo koju reprezentaciju je preuzeo bivši trener Partizana!
Foto: Starsport©

zvanično

GOTOVO JE! NOVI SELEKTOR JE SAVO MILOŠEVIĆ! Sada je i zvanično - evo koju reprezentaciju je preuzeo bivši trener Partizana!

Fudbal -

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine danas je jednoglasno izabrao Savu Miloševića za novog selektora reprezentacije BiH.Milošević će biti treći selektor u ovom ciklusu kvalifikacija za fudbalsku reprezentaciju BiH, koju su pre njega vodili Faruk Hadžibegić i Meho Kodro.

Milošević je bio trener beogradskog Partizana, sa kojim je osvojio Kup u sezoni 2018/2019, kao i ljubljanske Olimpije.

Jedan je od najboljih strelaca Partizana i reprezentacije, a imao je uspešnu karijeru igrajući za Aston Vilu, Saragosu, Parmu, Espanjol, Seltu, Osasunu i Rubin iz Kazanja, gde je 2008. godine završio igračku karijeru.

Milošević je za reprezentaciju SR Jugoslavije i Srbije odigrao 102 utakmice i postigao 37 golova i treći je na listi po broju utakmica i pogodaka.

Milošević će na klupi Bosne i Hercegovine debitovati 13. oktobra protiv Lihtenštajna u Vaduzu, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Posle šest kola u kvalifikacijama na tabeli Grupe J Bosna i Hercegovina je četvrta na tabeli sa šest bodova, koliko ima i petoplasirani Island.

Portugal ima svih 18 bodova, Slovačka ima 13, a trećeplasirani Luksemburg 10 bodova.

Lihtenštajn je poslednji bez bodova, sa jednim postignutim golom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track