RUSI TREBA DA IGRAJU U UEFA! GLAS RAZUMA DOLAZI IZ NEMAČKE: Legendarni Karl-Hajnc Rumenige objasnio zašto je glasao "ZA"!
Foto: Printskrin/Jutjub

razborito mišljenje

RUSI TREBA DA IGRAJU U UEFA! GLAS RAZUMA DOLAZI IZ NEMAČKE: Legendarni Karl-Hajnc Rumenige objasnio zašto je glasao "ZA"!

Fudbal -

Legenda nemačkog fudbala i dugogodišnji čelnik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige smatra da dečacima i devojčicama iz Rusije treba dozvoliti da se takmiče pod okriljem UEFA.

Karl-Hajnc Rumenige
foto: Printskrin/Jutjub

Pre nekoliko dana, zvanični Nion doneo je odluku da muške i ženske selekcije ruskih fudbalskih reprezentacija budu uključene u takmičenje UEFA. Tu odluku prvo su kritikovali Ukrajinci, a odmah su ih podržali Englezi sa izjavom da će bojkotovati sva takmičenja gde igraju Rusi. Njima su se ubrzo pridružili Poljaci, Danci, Šveđani, Letonci i Litvanci, a posle nekoliko dana i Norvežani.

UEFA ima 55 članica i čini se da će izgurati svoju odluku do kraja, uprkos najavljenom bojkotu od osam federacija. Karl-Hajnc Rumenige je rekao da je glasao za prijem ruskih omladinskih selekcija na međunarodne turnire. Učinio je to još jedan čelnik FS Nemačke Hans-Joahim Vacke.

- Deca ne snose bilo kakvu odgovornost za ovaj sukob i ne bi trebalo da budu predmet dodatnog kažnjavanja. Zato sam glasao "za". Da im se dozvoli da ponovo igraju - rekao je član Izvršnog komiteta UEFA Karl-Hajnc Rumenige, prenosi Bild.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track