ČUKA ĆE DO PRVIH EVROPSKIH BODOVA MORATI JOŠ DA SAČEKA! Genk iz Leskovca odneo ceo plen, a Brđani i te kako imaju za čime da žale!
Foto: Printscreen

liga konferencija

ČUKA ĆE DO PRVIH EVROPSKIH BODOVA MORATI JOŠ DA SAČEKA! Genk iz Leskovca odneo ceo plen, a Brđani i te kako imaju za čime da žale!

Fudbal -

Uspeli su fudbaleri Genka da u Leskovcu uzmu ono po šta su došli, a to su sva tri boda. Večeras je na stadionu "Dubočica" belgijski tim savladao Čukarički rezultatom 2:0 u utakmici drugog kola grupne faze Lige konferencije.

Ono šta su Belgijanci najavili uoči meča, to su i uradili. Želeli su ceo plen, mnogi su smatrali da će se i na taj način završiti ovaj susret, pogotovo kada se pogleda u papir. Tako se i ispostavilo posle 90 minuta fudbala na jugu Srbije.

Iskustvo je apsolutno saveznik belgijskog tima, ali taj faktor ne mora da bude od presudnog značaja u ovakvim mečevima. Forma Čukaričkog ide uzlaznom putanjom, i svakako su izabranici Igora Matića bili spremni da večeras "poginu" kako bi stigli do prvih "evropskih bodova", ipak, do istih će morati još da sačekaju.

Nadali su se navijači Brđana pozitivnim ishodom, vetar u leđa im je dala utakmica prošlog kola, protiv Ferencvaroša, u kojoj su momci u belo-crnim dresovima pokazali odvažnost, kao i jednu određenu dozu drskosti i fudbalskog kvaliteta, koja je prekopotrebna.

Ipak, to za sada nije dovoljno.

Agresivno su gosti ušli u meč, i od prvog sudijskog zvižduka preuzeli inicijativu na zelenoj travi srpskog "Old Traforda".

Prvu ozbiljniju šansu gosti su imali već posle nešto više od 100 sekundi igre. Tek nakon što su igrači Genka prešli na polovinu Čukaričkog, Bah se posle niza dodavanja našao u prilici, šutirao je iskosa ali lopta je završila daleko iznad prečke.

Isti igrač je nastavio da pravi probleme poslednjoj liniji Brđana, pa je u 6. minutu opet zapretio domaćem sastavu. Prošao je Bah po levom boku, Sisoko nije uspeo pravovremeno da ga zaustavi, te je pomenuti fudbaler lukavo gađao dalji ugao ali je na sreću Čukaričkog, za malo bio neprecizan.

Totalna inicijativa Genka krunisana je golom u 10. minutu. Kružili su gosti na polovini Čuke, tražili su pravi trenutak da naprave "potez više", dok su igrači u belim dresovima to nemo posmatrali. Uočio je Hrošovski prazan prostor, uposlo Pejntsila koji je fenomenalno zavrnuo unutra loptu, a Hejnen je bez većih problema matirao iskusnog Belića.

I posle postignutog gola, nastavilo se u istom ritmu, a do sledećeg pogotka čekalo se samo 10 minuta. Subotić je nespretno odreagovao u svom šesnaestercu, te je posle jednog duela sa rivalom dao materijala glavnog arbitru da pogleda VAR snimak. Nakon skoro pet minuta pauze, sudija je pokazao na belu tačku a odgovornost je prezeo Džozef Pentsil, koji je preciznim udarcem duplirao prednost svog tima.

Tek od tog momenta, delovalo je da su se Brđani probudili iz uvodnog sna, i konačno počeli da nešto pokušavaju. Čim su prešli na drugu polovinu, usledila je i prva šansa za domaće. Docić je maestralno izveo korner, a lopta je došla do Stankovića, koji je snažnim udarcem "pošteno" namučio golmana Genka.

A onda, novu prilika za gostujući tim viđena je u 33. minutu. Kajemba je uputio oštar centaršut sa desnog boka, dok je Munjoz uspeo da iz potpuno drugog plana skoči, i glavom uputi još jedan udarac ka golu Nemanje Belića, koji je ovog puta uspeo da zaustavi njegov pokušaj.

Do kraja prvog dela igre, osim pokušaja Pejntsila ništa nije viđeno, te su fudbaleri Čukaričkog u svlačionicu otišli sa rezultatskim deficitom, koji nije nenadoknadiv, ali da bi se tako nešto uradilo, mnoge stvari moraju da se promene iz korena.

Želeo je Igor Matić da izmenama razmrda svoju ekipu, pa su umesto Ivanovića, Adetunđija i Sisoka, šansu dobili Nikčević, Miladinović i Cvetković. Utisak je taj da je strateg Čukaričkog uspeo u svojoj nameri, pošto su njegovi miljenici u nastavku konačno zaigrali! Uspeli su da stanu na loptu, i dobiju neophodnu kreativnost na protivničkoj polivini, zahvaljujući mladim snagama.

Delovalo je da su Brđani uplašeno ušli u susret, a taj strah iako je postojao, u drugom poluvremenu ga nije postojao. Osetili su igrači Čukaričkog da mogu da se nadmeću sa rivalom, pa je samim tim viđena potpuno druga slika na terenu. Želeli su domaći što pre da smanje zaostatak, i to su mogli da učine u 53. minutu.

Kreator igre Čukaričkog, Marko Docić, na svoj prepoznatljiv način uposlio je Luku Adžića, koji je ušao u šesnaesterac i rivala, šutirao, ali se Van Kromburg ispružio koliko je mogao i pobrinuo se da rezultat ostane nepromenjen.

Dva minuta kasnije, nova prilika za Čuku. Ovog puta je svoj udarac talentovani Igor Miladinović, ali ni on nije uspeo da se upiše u strelce.

Opao je potom ritam utakmice, a novo uzbuđenje viđeno je u 72. minutu. Bojica Nikčević je da desne strane centrirao, Mihajlo Cvetković je iz prve odlično šutirao, ali je čuvar mreže Genka fenomenalnom paradom odbranio udarac mladog napadača.

Nisu se povukli Brđani, nastavili su da vrše presing na drugoj strani terenu, ali su gostujući igrači na kraju uspeli da odole svim napadima, i iz Leskovca odu sa sva tri boda.

Čuka će do prvih evropskih bodova morati još da sačeka, a prvu narednu priliku za to imaće 26. oktobra, kada će tim sa Banovog brda otputovati na megdan Fiorentini.

Posle dva odigrana kola, Čukarički zauzima četvrto mesto u grupi F, još uvek bez osvojenog boda. Genk se nalazi na drugoj poziciji, sa četiri boda na svom kontu.

Pogledajte kako je izgledao tok meča:

Završena je utakmica u Leskovcu!

90. minut - Igraće se još pet minuta sudijske nadoknade!

80. minut - Na terenu gotovo identična slika u ovih 35 minuta drugog poluvremena. Čukarički napada, Genk se brani. Posle meča bilo bi dobro saznati od trenera Matića: Zašto ovako nisu igrali od početka utakmice?

Mladi Cvetković igra sjajno i zadaje mnogo muke fudbalerima iz Belgije.

71. minut - Neverovatno šta sve promašuju fudbaleri sa Banovog brda! Cvetković je sjajno šutirao, ali golman rivala maestralno brani... Zatim je i Sing imao veliku šansu...

68. minut - Gosti su malo došli do daha, posle velike inicijative Čuke.

59. minut - Potpuna dominacija Čuke! Srpski klub napada iz svih oružja, ali još uvek ne uspeva da smanji prednost rivala.

54. minut - Kakva šteta! Velike šanse za Čukarički. Dva puta su "brđani" bili blizu da postigne gol, ali Belgijanci imaju sreće...

Čukarički
foto: Starsport

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog dela igre. Ogromna razlika u kvalitetu bila je više nego evidentna. Rezultat je i dobar po srpski klub, ako znamo da su gosti imali još 4-5 odličnih prilika.

41. minut - Gost ima i dalje inicijativu, ređaju se i šanse pred golom srpskog kluba, ali i dalje je nepromenjen rezultat.

34. minut - Munjoz je šutirao glavom sa 7-8 metara, ali je Belić dobro intervenisao. Iskusni golman je na visini zadatka za sada, kod golova je bio potpuno nemoćan.

Čukarički
foto: Printscreen

23. minut - Šteta! Nikola Stanković je dobro šutirao, ali golman Genka sjajno brani.

20. minut - GOL 0:2! Genk ima veliku prednost. Pensil je bio siguran sa 11 metara.

17. minut - PENAL ZA GENK. Subotić je nagazio Hejnena, pa je sudija posle gledanja snimka odlučio da pokaže na "belu tačku".

Čukarički
foto: Printscreen

10. minut - GOL 0:1! Totalna inicijativa Belgijanaca rezultovala je golom. Hejnen je posle dobre akcije lako plasirao loptu u gol srpskog kluba.

5. minut - Ofanziva gostujućeg tima od prvog sudijskog zvižduka.

Čukarički
foto: Starsport

1. minut - Počela je utakmica u Leskovcu. Na tribinama oko 3.000 gledalaca.

Početne postave:

Čukarički: Belić - Stevanović, Vranješ, Subotić, Tošić - Stanković, Docić, Sisoko, Ivanović - Adžić, Adetunđi.

Genk: Van Krombriž - Munjoz, Mekenzi, Kvesta, Kajembe - El Kanus, Hejnen, Hrosovski, Bonsu Ba - Paintsil, Arokodare.

Vreme je da fudbaleri Čukaričkog dođu do prvih evropskih bodova. Da će im biti lako - neće, imajući u vidu da će preko puta izabranika Igora Matića stajati fudbaleri Genka, koji su sa jednom jedinom željom stigli u Leskovac.

Žele igrači Genka da sa stadiona "Dubočica" odnesu ceo plen, a da li će u tome uspeti ostaje nam tek da vidimo.

Utakmicu drugog kola grupne faze Lige konferencije između Čukaričkog i Genka možete da gledate na kanalu Arena Sport 1 Premium.

Podsetimo, Čukarički je grupnu fazu ovog evropskog takmičenja otvorio porazom, pošto je u Budimpešti od ekipe sa Banovog brda bio bolji Ferencvaroš, koji je slavio rezultatom 3:1. Sa druge strane, Genk i Fiorentina su remizirali - 2:2.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track