VELIKO PRIZNANJE ZA OSMANA BUKARIJA: Liga šampiona nagradila dvostrukog strelca za Crvenu zvezdu u elitnom UEFA takmičenju
Foto: www.crvenazvezdafk.com

kapa dole, majstore

VELIKO PRIZNANJE ZA OSMANA BUKARIJA: Liga šampiona nagradila dvostrukog strelca za Crvenu zvezdu u elitnom UEFA takmičenju

Fudbal -

Osman Bukari bio je najbolji fudbaler utakmice između Crvene zvezde i Jang Bojsa (2:2), a izabran je i u najbolji tim drugog kola Lige šampiona.

Osman Bukari
foto: www.crvenazvezdafk.com

Nezaustavljivo je delovao Osman Bukari na utakmici između Crvene zvezde i Jang Bojsa, te od UEFA dobio nagradu za igrača meča, a u sredu ga je sačekalo novo priznanje, s obzirom na to da se brzonogi reprezentativac Gane našao u idealnom timu grupne faze Lige šampiona.

Prvo asistencija, a potom i fantastičan pogodak u finišu, uz podizanje Marakane na noge u više navrata sjajnim driblinzima i prodorima, bilo je dovoljno da Bukari napuni oko i onim najoštrijim fudbalskim kritičarima. Nije bilo dileme oko nagrade za igrača utakmice, a vrlo je izvesno bilo i to da će se naći u timu kola. UEFA kroz osvojene fantazi poene bira idealnih 11, a od Bukarija sa 13 bodova su samo Brais Mendez (Sosijedad) i Džud Belingem (Real Madrid) sa 14 bili bolji.

Osman Bukari
foto: www.crvenazvezdafk.com

Činjenica je da Bukari samo potvrđuje ono što je prethodne sezone najavio fantastičnim golom u večitom derbiju, te da je sada jedan od glavnih aduta Baraka Bahara za Ligu šampiona. Mali broj igrača može da se pohvali time da je postigao pogodak Mančester sitiju na njihovom terenu, a učinak vihornog ofanzivca se sada svodi na dva gola i asistenciju u dva meča. Ako računamo kompletnu statistiku, Bukari je na 64 utakmice za Zvezdu postigao 23 gola.

Tim kola Lige šampiona: Ter Štegen (Barselona)- Kalabrija (Milan), Šer (Njukasl), Sančez (Galatasaraj) - Bukari (Crvena zvezda), Mendez (Sosijedad), Belingem (Real Madrid), Almiron (Njukasl) - Bruma (Braga), Sikan (Šahtjor), Hojlund (Mančester junajted).

Kurir sport

Bonus video:

01:41

Osman Bukari pričao o golu, Partizanu, Jang Bojsu...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track