"VOLIM SRBIJU, OVU DVORANU..." Bivši kapiten Partizana zadovoljan uprkos teškom porazu od Zvezde: Kada toliko dugo ne igraš...
Foto: Petar Aleksić

EVROLIGA

"VOLIM SRBIJU, OVU DVORANU..." Bivši kapiten Partizana zadovoljan uprkos teškom porazu od Zvezde: Kada toliko dugo ne igraš...

Košarka -

Nekadašnji košarkaš Partizana Žofri Lovernj dao je veoma zanimljivu izjavu nakon meča protiv Crvene zvezde u Evroligi.

Crveno-beli su pobedili Asvel rezultatom 94:73 na početku nove sezone u Evroligi, a košarkaš francuskog tima uživao je u meču koji je njegov tim ubedljivo izgubio.

Nekadašnji kapiten Partizana Žofri Lovernj bio je srećan jer je u Beogradu, pred punim tribinama hale koju dobro poznaje i na parketu, nakon povrede koja ga je sprečila da gotovo godinu dana igra košarku!

Upravo o tim detaljima govorio je za srpske medije u prvoj izjavi nakon meča. Pričao je iskusni centar da mu je drago što je njegov tim igrao baš u Beogradu, a on imao priliku da sezonu u Evroligi započne na koševima koje dobro poznaje iz crno-belog perioda svoje karijere - pošto je član Partizana bio od decembra 2012. do leta 2014. godine.

1 / 6 Foto: Petar Aleksić

- Mnogo je lepo, uvek je dobro, volim vašu zemlju, ovu dvoranu, uvek je zadovoljstvo - rekao je na Lovernj i otkrio da je posebno srećan:

- Da, bio sam baš srećan što sam u Beogradu, ovo je takmičenje u kom je svaka utakmica veoma, veoma važna. Igrate protiv najboljih evropskih ekipa i svaki meč je bitan. Umalo sam zaboravio na ovakvu atmosferu. Prošli put kad sam bio ovde dvorana je bila prazna. Sad je drugačije.

Iskusni košarkaš imao je dugu pauzu u karijeri, pa se sada trudi da uživa u svakom trenutku na parketu, čak i kada njegov tim izgubi. Iako je Zvezda bila bolja od Asvela, njemu je bilo zadovoljstvo da provede minute na parketu, posebno kada se ima u vidu da je svojevremeno baš u Beogradskoj areni nastupao za Partizan!

- Dobro je, volim košarku, nisam igrao košarku duže od 10 meseci. Šetam se, nalazim se u dobroj formi. Srećan sam, kada nisi igrao skoro 10 meseci onda uživaš, čak i ako izgubiš. Sezona je tek počela, ima vremena - ispričao je Francuz, pre nego što je dobio pitanje o bivšim saigračima:

- Iskreno, došli smo oko 1 popodne, igrali meč, vraćamo se ujutru, nema vremena. Boris Dalo zvao je Sašu Pavlovića da dođe do našeg hotela. Nisam imao vremena, nažalost, očekujem da će biti slično i kada budemo gostovali Partizanu. Da, da, navijači me zovu. Ko zna, možda.

Za kraj, iskusni francuski košarkaš imao je lepe reči i o ekipi Crvene zvezde koja je furiozno ušla u novu sezonu Evrolige.

- Bore se za plej-of. Sve je moguće u ovakvoj atmosferi. Oni su iskusni, nadapadački dobri, imaju iskusnog trenera, videćemo - rekao je bivši kapiten Partizana.

Kurir sport/Mondo

Bonus video:

01:06

Delije razvile transparent

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track