BRUTALNO SMO POKRADENI NA ČETIRI UTAKMICE: Žestoko saopštenje srpskog kluba - dajte mu Oskar za suđenje protiv Partizana!
Foto: @starsport

radnik besni

BRUTALNO SMO POKRADENI NA ČETIRI UTAKMICE: Žestoko saopštenje srpskog kluba - dajte mu Oskar za suđenje protiv Partizana!

Fudbal -

Fudbalski klub Radnik iz Surdulice ocenio je da je njegova ekipa u četiri utakmice ove sezone "oštećena i brutalno pokradena" i zatražio zaštitu novoizabrane Sudijske komisije.

Radnički je naveo da je povodom učestalih grešaka na štetu kluba, odlučio da upozna javnost sa nepravdama sa kojima se suočava od početka prvenstva i da ukaže na propuste sudija.

" Na utakmicama protiv Mladosti i Čukaričkog smo oštećeni, a protiv Partizana i Javora brutalno pokradeni. Drugi izraz kojim možemo da opišemo odluke sudija, zaista ne možemo da upotrebimo. Indikativno je i da su na mečevima protiv Partizana i Javora u glavnim ulogama bili arbitri Pavle Tomić i Dejan Trifković, s tom razlikom da su se smenjivali na terenu i VAR sobi", saopštio je Radnik.

Klub je naveo da je analizom suđenja utvrdio da na utakmici prvog kola Super lige protiv Mladosti (0:0) igrač ekipe iz Lučana nije dobio direktan crveni karton zbog starta "sa dve noge otvorenim đonom" na igrača Radnika.

Takođe, klub iz Surdulice smatra da je u petom kolu protiv Čukaričkog (0:0) njegov igrač "odgurnut u šesnaestercu sa obe ruke", a da sudija Đorđević nije želo da "očigledan prekršaj razmatra kao potencijalni penal".

Partizan, Radnik
foto: @starsport

U Radniku smatraju da su oštećeni i u utakmici protiv Partizana (2:3), 17. septembra u sedmom kolu Super lige u Beogradu, gde je, kako se navodi "pokazana najočiglednija namera glavnog sudije Trifkovića da odmogne Radniku prvo da pobedi, a onda i da ostane neporažen".

"Sudija Trifković zaslužio je za sve ono što je pokazao na stadionu Partizana nagradu Oskar, za najskandaloznije suđenje u poslednjih nekoliko godina. Nije pokazao direktan crveni karton fudbaleru Partizana zbog udaraca laktom u lice našeg igrača koji je posle te situacije zbog povrede morao da napusti teren", navodi se.

"Potom je poklonio jedanesterac za izjednačenje Partizanu, a u dubokoj sudijskoj nadoknadi umesto faula nad našim igračem, dosudio jedanesterac za domaći tim. Svi na stadionu i u televizijskom prenosu mogli su da vide jedan od najsramnije dosuđenih kaznenih udaraca u poslednjih nekoliko godina. Za faul nad našim igračem, sudija Trifković je našem igraču nad kojim je načinjen prekršaj dodelio direktan crveni karton", dodaje se u saopštenju.

Kao "tendenciozno suđenje u korist protivničke ekipe", Radnik je ocenio i duel protiv Javora u Surdulici 1. oktobra (0:1).

"Ovakvih i sličnih situacija na štetu Radnika ima sijaset, a mi smo izvukli situacije koje su diretno uticale na rezultat utakmice. Nas kao fudbalske radnike koji ulažemo vreme, entuzijazam i velika finansijska sredstva zanima da li će se dosadašnja praksa suđenja na štetu Radnika nastaviti? Da li ćemo i u nastavku prvenstva imati neravnopravan status u odnosu na druge klubove? Da li će i dalje na utakmicama Radnika sudije da dele nepravdu na štetu našeg kluba? Nadamo se i verujemo da neće", piše u saopštenju.

Iz Radnika su naveli da su članovi Super lige skoro deceniju, da su klub bez skandala i srdačni domaćini, koji su sposobni da prepoznaju nepravdu, ali i da zakonskim sredstvima reaguju na ;pokušaje da im se oduzme ono što su zaslužili na terenu.

Klub je istakao da je postavio dodatne četiri kamere na stadionu "za snimanje ispravnosti sudijskih odluka kada su u pitanju ofsajd pozicije".

"Na stadionu u Surdulici i na gostujućim utakmicama ćemo u sopstvenoj režiji dodatno uvećati broj kamera koja će pratiti dešavanja na terenu i rad sudija. Od Sudijske komisije tražimo ravnopravan tretman sa drugim klubovima i zaštitu od samovolje i bahatosti sudija koje dolaze sa namerom da oštete Radnik", navodi se.

Radnik je u saopštenju izrazio poštovanje prema Fudbalskom savezu Srbije "zbog namere da napravi kvalitetnije i bolje takmičenje u Super ligi", a novoj Sudijskoj komisiji na čelu sa Dejanom Santračem poželeo je uspeh u radu i poručio da će klub podržati svakoga za koga proceni da radi za dobrobit srpskog fudbala.

"Nadamo se da će dolaskom gospodina Dejana Santrača na mesto predsednika hajka arbitara na Radnik biti zaustavljena", naveo je Radnik.

Kurir sport

Bonus video:

00:06

Partizan oštećen za penal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track