ZBOG RUSIJE TRPEO NEPODNOŠLJIVE NAPADE! Potpredsednik UEFA glasao u korist Rusa, pa morao da podnese OSTAVKU u svojoj zemlji!
Foto: IBL / Shutterstock Editorial / Profimedia

pritisak urodio plodom

ZBOG RUSIJE TRPEO NEPODNOŠLJIVE NAPADE! Potpredsednik UEFA glasao u korist Rusa, pa morao da podnese OSTAVKU u svojoj zemlji!

Fudbal -

Karl-Erik Nilson potpredsednik UEFA i prvi čovek Sportske konfederacije Švedske, bio je prinuđen da podnese ostavku na mesto predsednika sportske federacije svoje zemlje jer je kao funkcioner UEFA podržao povratak Rusa u takmičenja.

UEFA je donela odluku da malđe selekcije ruskih reprezentacija vrati u takmičenja koja su pod okriljem Evropske fudbalske federacije, što je izazvalo burne reakcije u brojnim zemljama.

Pojedini engleski mediji su otkrili da je Nilson glasao za povratak Rusa i zbog toga je trpeo kritike i nepodnošljive pritiske u svojoj zemlji.

Nilson je zato odlučio da podnese ostavku na mesto predsednika Sportske konfederacije Švedske, samo četiri meseca pošto je imenovan na tu funkciju.

Karl-Erik Nilson je prethodno bio dugogodišnji predsednik Fudbalskog saveza Švedske, a pre toga i uspešan internacionalni sudija.

Dugo godina je i na visokoj funkciji u Evropskoj fudbalskoj uniji, zapravo je drugi najvažniji čovek UEFA.

Švedski mediji konstatuju da je, glasajući za povratak mlađih ruskih selekcija u takmičenje pod okriljem UEFA, kontrirao stavovima koje Švedska kao država ima prema Rusiji zbog agresije prema Ukrajini.

Kurir sport/B92

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track