"REKAO SAM MU DA MI KAŽE AKO IMAM VELIKI NOS!" Ibrahimović o detaljima sukoba s Gvardiolom, a ovu zabranu prekršio je NAMERNO!
Foto: Screenshot

"REKAO SAM MU DA MI KAŽE AKO IMAM VELIKI NOS!" Ibrahimović o detaljima sukoba s Gvardiolom, a ovu zabranu prekršio je NAMERNO!

Fudbal -

Proslavljeni švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović otvoreno je govorio o svom odnosu sa poznatim španskim trenerom Pepom Gvardiolom.

U velikom intervjuu sa Pirs Morganom neponovljivi fudbalski as dotakao se brojnih zanimljivih tema, a veliku pažnju, posebno na Ostrvu, izazvala je njegova priča o saradnji sa aktuelnim trenerom Mančester sitija.

Ibrahimović je 2009. godine prešao iz Intera u Barselonu, ali se na Nou Kampu zadržao samo godinu dana. Jednostavno, nije uspeo da nađe zajednički jezik sa tadašnjim trenerom Katalonaca Pepom Gvardiolom.

Ibrahimović i Gvardiola
foto: imago sportfotodienst / imago sportfotodienst / Profimedia

"Mislim da je Gvardiola odličan trener, ali kada sam bio u Barseloni, bilo je to drugačije iskustvo. Čovek je uspešan, nikada nije završio na trećem mestu, uvek je prvi ili drugi. Međutim, morao sam da upoznam osobu koja se krije iza tog trenerskog genija" rekao je Ibrahimović.

On je otkrio da je imao očajnu komunikaciju sa španskim trenerom.

"Svoje probleme sam rešavam. Kažem svakome u lice sve i problemi su rešeni. Potrebne su dve osobe da bi se problem rešio. Ja sam pogrešio u Barseloni jer sam pokušavao da se uklopim i nisam bio ono što zaista jesam. Gvardioli sam rekao da mi kaže ako imam veliki nos, ako čudno hodam, ako mu nešto smeta kod mene. Rešićemo to. Sve je bilo dobro šest meseci, a onda smo morali da popričamo", prisetio se Ibra.

Priznao je da se nije uklopio u Gvardiolin sistem igre.

"Rekao sam mu da ne igram dobro jer nemam prostora na terenu i da nađe drugog igrača za takvu igru. On je rekao da će to rešiti i stavio me na klupu narednu utakmicu. Druga utakmica - klupa, treća utakmica - klupa. To me naljutilo", kaže Ibra i otkriva da je rešio da uzvrati udarac.

"Rekao je da igrači ne smeju da dolaze ferarijem na treninge, a ja sam baš nakon tih sedam-osam meseci došao ferarijem i parkirao ga ispred njegove kancelarije".

Zlatan je otkrio da Gvardiola nije smeo da se suoči sa njim.

"Izbegavao me je, ništa mi nije govorio. Kada bih došao na zajednički doručak, on bi ustao i izašao iz prostorije. Nije želeo da se suoči sa problemima. Bacio sam nakon utakmice Barselone i Intera na njega kutiju sa opremom. Nisam ga pogodio. Nije mi rekao ništa, samo je izašao iz prostorije", otkrio je Ibrahimović.

Proslavljeni golgeter kaže da ga je Gvardiola izbegavao i kada su zajedno bili u Premijer ligi.

"Kada sam igrao za Junajted, on je bio u Sitiju i nije me pozdravljao. Čekao je da ja izađem na teren i onda bi izašao kako me ne bi sreo. Do dana današnjeg ne znam koji je bio njegov problem sa mnom u Barseloni", rekao je Ibrahimović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track