SLAVA PARTIZANU! DULJAJ, VAZURA I VUČELIĆ VRTELI SLAVSKI KOLAČ I LJUBILI KRST: Svečano u Humskoj, poštuje se srpska tradicija!
Foto: FK Partizan

hristos posredi nas

SLAVA PARTIZANU! DULJAJ, VAZURA I VUČELIĆ VRTELI SLAVSKI KOLAČ I LJUBILI KRST: Svečano u Humskoj, poštuje se srpska tradicija!

Fudbal -

FK Partizan svečano je obeležio klupsku slavu Začeće Svetog Jovana Preteče i Krstitelja Gospodnjeg u petak 6. oktobra.

Igor Duljaj
foto: www.partizan.rs

Obred sečenja slavskog kolača u prostorijama kluba u Humskoj obavio je jerej Goran Đukić iz hrama Svetog Arhangela Gavrila, dok je prota Dragan i ove godine govorio pozdravnu besedu.

Partizan slava, Partizan
foto: www.partizan.rs

Čelnici kluba Miloš Vazura i predsednik u ostavci Milorad Vučelić, zajedno sa trenerom Igorom Duljajem i fudbalerima obavili su svečano obretenje, a potom i lomljenje slavskog kolača, uz molitvu. Svi su poslušali tropar, a onda kako i dolikuje uz celivanje krsta i slavskog kolača proslavili klupsku slavu.

1 / 15 Foto: www.partizan.rs

Svečanoj proslavi prisustvovali su i počasni predsednik kluba Ivan Ćurković, sportski direktor Ivica Kralj, nekadašnji čelnik Ivica Iliev, ali i fudbaleri: Svetozar Marković, Mihajlo Ilić, Nemanja Trifunović, Zlatan Šehović i Aleksandar Šćekić, članovi upravnog odbora Goran Pandurović, Dragan Trailović, Veljko Mihailović i članovi radne zajednice Partizan.

Partizan slava, Partizan
foto: www.partizan.rs

Crkva propoveda da se Sveti Jovan zove još i Preteča, jer je prethodio dolasku Isusa Hrista. U svojim besedama u jordanskoj pustinji je učio je ljude kako da budu bolji. Opominjao ih je da se pokaju, jer je Spasitelj već došao, a onome ko se ne popravi, biće zatvoreno Carstvo nebesko. Takođe je govorio ljudima da se pokaju i pristupe svetom činu krštenja. Pošto je sveti Jovan krstio Isusa Hrista, naziva se još i Krstitelj.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track