"AKO JE KOKAIN DROGA, ONDA SAM JA NARKOMAN" Nekada omiljeni golgeter i veliki ZAVODNIK dotakao dno! Legenda optužena za SILOVANJE!
Foto: SERGIO GOYA / AFP / Profimedia

PONOVO U ŽIŽI SKANDALA

"AKO JE KOKAIN DROGA, ONDA SAM JA NARKOMAN" Nekada omiljeni golgeter i veliki ZAVODNIK dotakao dno! Legenda optužena za SILOVANJE!

Fudbal -

Argentinac Klaudio Kaniđa bio je jedan od onih fudbalera koji su sa loptom mogli sve, ali ga je raskalašan način života odveo na stranputicu...

Bivši reprezentativac Argentine, koji tokom burne karijere bio akter brojnih skandala, sada je optužen za seksualni napad na bivšu suprugu Marijanu Nanis i preti mu 15 godina robije.

Klaudio Kaniđa
foto: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

Bivša žena optužila je Kaniđu da ju je 2018. godine silovao u jednom luksuznom hotelu u Buenos Ajersu. Nanis tvrdi da ju je bivši as udario i pretio da će je ubiti ako ga prijavi policiji. Kaniđa je negirao krivicu, ali sud je odbio argumente njegovih advokata i podigao optužnicu.

Ovo je samo jedan u nizu skandala popularnog "Kokaniđe".

Kaniđa je bio član čuvene generacije argentinske reprezentacije, harao je planetom u tandemu sa legendarnim Dijegom Armandom Maradonom, ali poput svog slavnog sunardnika ogroman novac koji je zarađivao trošio je na poroke svih vrsta i uživanje u lepim ženama.

Važio je i za velikog zavodnika, žene su ludele za njim zbog njegove duge kose koju nije hteo da ošiša po cenu nepozivanja u državni tim od strane Antonia Pasarele na Mundijalu u Americi.

Više puta tokom karijere imao je problem sa vlastima zbog konzumiranja kokaina, a kada mu je karijera krenula nizbrdo, zbog ove opojne droge dobio je nadimak "Kokaniđa".

Klaudio Kaniđa
foto: Kelly Schöbitz / APA / Profimedia, Jimmy D'Angelo/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kaniđa je 1992. godine pao na testu dok je igrao za Romu. Suspendovan je na 13 meseci. Popularni „Sin vetra" je osim neverovatne brzine i golova ostao upamćen po čuvenoj izjavi: "Ako je kokain droga onda sam ja narkoman".

Zanimljivo je da suspenzija nije značila kraj karijere za brzonogog napadača. Naprotiv, odmah po isteku kazne Kaniđa je iz Rome prešao na pozajmicu u Benfiku, a čitavu trampu finansirala je poznata kompanija za proizvodnju mleka „Parmalat". Kaniđa je igrač koji je uživao na terenu, ali koji je voleo i raskalašan život.

Činilo se da je uspeo da pronađe mir uz suprugu sa kojom je dobio troje dece, ali njegov temperament se nije slagao sa takvim scenariom. Pre četiri godine upoznao je 30-godina mlađu manekenku Sofiju Boneli i razveo se od svoje dugogodišnje supruge.

Sudeći po brojnim fotografijama koje su se pojavljivale na društvenim mrežama, još uvek nije uspeo da se izbori sa zavisnošću od opojnih droga.

Klaudio Kaniđa je 50 puta igrao za Argentinu, a kao ofanzivni vezni, nekada i krilni napadač, dao 16 golova. Tokom karijere igrao je za Atalantu, Romu, Boku Juniors.

U "Maradoninoj generaciji" osvojio je Kopa Amerika, Kup konfederacija i igrao u finalu Mundijala pomenute 1990. Ipak, umesto samo kao majstora fudbala, mnogi će ga pamtiti i po karijeri koja je krenula stranputicama, iako je mogla da ga vodi ka zvezdama.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track