KO ĆE BITI TAJ RATNIK KOGA PIKSI TRAŽI? Srbija čeka ČOVEKA ODLUKE, navijači veruju u "SVEŽU KRV"!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

mađari i crnogorci u strahu!

KO ĆE BITI TAJ RATNIK KOGA PIKSI TRAŽI? Srbija čeka ČOVEKA ODLUKE, navijači veruju u "SVEŽU KRV"!

Fudbal -

Dragan Stojković Piksi čvrsto je rešen da u oktobarskim mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Srbiji omogući plasman u Nemačku. Kao prepreke Orlovima stoje selekcije Mađarske u subotu i Crne Gore u utorak.

Dragan Stojković Piksi
foto: @starsport

Nije Piksi okolišao, ali jeste birao reči kada je govorio o cilju koji ima u dve ključne utakmice koje predstoje Srbiji. Naglasio je da nacionalni fudbalski tim traži ratnike koji će biti spremni da pobede Mađare u vrućoj atmosferi stadiona "Ferenc Puškaš" Budimpšeti, a potom i Crnu Goru na Marakani.

Dušan Tadić, Dragan Stojković, Dragan Stojković Piksi
foto: FSS

Oči javnosti biće uprte u nosioce igre Orlova. Pre svih u Aleksandra Mitrovića, a onda i u Dušana Tadića, Sergeja Milinkovića-Savića, Filipa Kostića, Nemanju Radonjića, Andriju Živkovića... Naravno i u poslednju liniju koju predvodi golman Vanja Milinković-Savić, te igrači Nemanja Gudelj, Nikola Milenković, Strahinja Pavlović, Strahinja Eraković... Kao i povratnici Mihailo Ristić, Saša Lukić i Aleksa Terzić.

Petar Ratkov
foto: ANP / Alamy / Alamy / Profimedia

A, problema ima, nije da ih nema. U napadu neće biti Dušana Vlahovića i Luke Jovića. Sav fokus je na Aleksandru Mitroviću, ali i na Petru Ratkovu, momku kojeg su želeli Srbiji da otmu Hrvati i Bugari. Možda bi baš snažni centarfor rođen u Beogradu pre 20 godina mogao da bude taj ratnik kojeg traži Piksi. Eksplodirao je prošle sezone u dresu TSC i u transferu vrednom 5.000.000 evra otišao u austrijski Salcburg.

Mijat Gaćinović
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Ko bi još mogao da na lice stavi ratničke boje? Možda povratnik u nacionalni srpski fudbalski tim Mijat Gaćinović. Član čuvene generacije koja je 1995. godine postala omladinski prvak sveta na Novom Zelandu. Ima fantastičan početak sezone u dresu AEK i prva je zvezda atinskog tima. Odlične partije i što je najvažnije golovi nisu promakle selektoru Draganu Stojkoviću.

Lazar Samardžić
foto: FSS

Lazar Samardžić mogao bi da bude Piksijev džoker u dvomeču Srbije sa Mađarskom i Crnom Gorom. Možda baš taj ratnik kojeg toliko priželjkuje. Ovog leta samo ga je gramzivost menadžerske agencije, koja ga je zastupala delila od toga, da dres Udinezea zameni Interovim. Međutim, ništa nije izgubio, igra pametno i zrelo, sa još boljim vicom u nozi. Jedan je od najboljih igrača u Seriji A od početka sezone, fudbaler kojeg skautiraju Juventus i Napoli, ali i engleski klubovi. Piksi dobra zna šta može da dobije od njega, pa bi se vrlo lako moglo desiti da upravo Lazar Samardžić bude starter u utakmici protiv Mađarske ili Crne Gore.

Dragan Stojković Piksi, Stevan Stojanović
foto: FSS

A, ako ovaj prozor prođe kako treba, ako Srbija već sada obezbedi plasman na Evropsko prvenstvo posle 24 godine, onda se mogu očekivati nova lica u reprezentaciji. Dragan Stojković i Stevan Stojanović poslednjih meseci radili su mnogo, pričali sa nekoliko fudbalera rođenih u inostranstvu koji imaju srpsko poreklo i koji žele da igraju za Srbiju. I među njima će biti ratnika za nacionalni tim. Ali, polako, da prvo završimo posao sa Mađarskom i Crnom Gorom.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track