UEFA PRELOMILA: Poznato koje zemlje organizuju Euro 2028. i 2032. godine! PRESEDAN kakav se do sada NIJE DESIO u istoriji fudbala!
Foto: Profimedia

sve je jasno!

UEFA PRELOMILA: Poznato koje zemlje organizuju Euro 2028. i 2032. godine! PRESEDAN kakav se do sada NIJE DESIO u istoriji fudbala!

Fudbal -

Dileme više nema, UEFA je odredila ko će biti domaćin Evropskog prvenstva 2028. i 2032. godine.

Turnir za pet godina održaće se u Velikoj Britaniji i Irskoj, dok će četiri godine kasnije domaćini biti Italija i Turska.

Deset stadiona biće domaćini na Ostrvu, šest u Engleskoj, odnosno po jedan u Republici Irskoj, Severnoj Irskoj, Škotskoj i Velsu.

U pitanju su čuveni Vembli, potom stadioni Totenhema, Mančester sitija, Njukasla, Aston Vile, Evertona koji je u izgradnji, kao i u prelepa zdanja u Belfastu, Glazgovu, Kardifu i Dablinu.

Za ovaj turnir desio se i jedan presedan koji nikada pre nije viđen u svetu fudbala. Fudbalska asocijacija Engleske rešila je da igra kvalifikacije za Euro i pored toga što kao domaćin ima pravo na direktan plasman, preneli su britanski mediji.

Što se tiče šampionata 2032. godine, Turska je odustala od organizacije turnira 2028. kako bi se ujedinila sa Italijom i dobila priliku nešto kasnije.

Kurir sport

Bonus video:

05:26

DOLASKOM DŽAJIĆA ZA PREDSEDNIKA FSS POPRAVLJA SE ODNOS ZVEZDE I PARTIZANA! Bjelinić: Ako Vidić pobedi FUDBAL SE MENJA IZ KORENA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track