HRVATI, BUGARI... ŽELEO SAM SAMO SRBIJU: Petar Ratkov prvi put govori o reprezentaciji! Otkriva i ko mu je od kolega IDOL!
Foto: FSS

srpsko srce

HRVATI, BUGARI... ŽELEO SAM SAMO SRBIJU: Petar Ratkov prvi put govori o reprezentaciji! Otkriva i ko mu je od kolega IDOL!

Fudbal -

Petar Ratkov ispunio je dečački san, zaigraće za Srbiju!

Petar Ratkov
foto: Printskrin/Jutjub

Nije tajna da su Petra Ratkova (20) želeli Hrvati i Bugari. Momak koji je između ponuda tri nacionalna tima, izabrao onaj koji mu leži na srcu, našao se na spisku selektora Stojkovića i biće u konkurenciji za tim na mečevima protiv Mađarske i Crne Gore.

– Osećaj je neverovatan. Našao sam se u društvu momaka koje sam do skoro pratio na televiziji. Kod mene nijednog trenutka nije bilo dileme, želeo sam isključivo dres Srbije i želja mi se ostvarila. Imao sam veliku podršku porodice, čekao bih i duže da je trebalo. Sada sam tu i daću sve od sebe da doprinesem dobrim igrama i pobedama svoje reprezentacije – oduševljeno konstatuje mladi napadač Petar Ratkov.

Napadač Salcburga je još u septembarskom terminu bio na širem spisku kandidata za A reprezentaciju.

– Nažalost, povredio sam se na prvenstvenoj utakmici i nisam mogao da se stavim na raspolaganje za duele protiv Mađarske i Litvanije. Sada sam obavio razgovor sa selektorom Stojkovićem, rekao mi je da sam doneo pravu odluku i da je srećan zbog toga. Ispratio sam obe utakmice u septembru, Mađari su nam u Beogradu naneli neprijatan poraz i dali nam dodatni motiv da im se revanširamo u Budimpešti. Raduje me najava da će tribine stadiona u Budimpešti biti ispunjene do poslednjeg mesta.

Ratkova očekuje žestoka konkurencija za jedno, dva ili tri mesta u špicu naše reprezentacije.

Mitrović, Vlahović, Jović, Joveljić… sve su to sjajni napadači od kojih može dosta da se nauči. Mitru sam se divio kao klinac, smatram ga za svog fudbalskog idola, a sada sam doživeo da delimo svlačionicu i da budemo u istom timu. Upijam svaki njegov potez i trudiću se da svaku šansu koju dobijem iskoristim na pravi način.

Petar Ratkov
foto: FSS

Posle debija iz snova na kome je zabeležio i prvenac u dresu Salcburga, zatim pauze zbog povrede, srpski reprezentativac je ponovo ušao u takmičarski ritam i sve češće dobija šansu u timu austrijskog šampiona.

– Sve je lakše uz Strahinju Pavlovića koji je starosedelac u klubu i mnogo mi je pomogao na planu adaptacije na novu sredinu. Živimo stan do stana, skoro da delimo istu terasu i ne razdvajamo se po ceo dan. Reč je o sjajnom momku koji na terenu pleni karakterom i temperamentom. U svakom trenutku zna šta hoće, gine za ekipu i daje poslednje atome snage. Teško mu je pao crveni karton na poslednjoj utakmici protiv Klagenfurta, ali ne sumnjam da će se brzo podići i ponovo biti stub odbrane Salcburga. Bilo je zanimljivo kada sam dobio prvi poziv od Dragana Stojkovića, Strahinja i Aleksa Terzić su mi rekli "ovo ti je životna šansa, daj sve od sebe da je iskoristiš". Na meni je da ih poslušam i da opravdam očekivanja - istakao je Petar Ratkov.

Ceo intervju sa Petrom Ratkovom u kome je govorio o čarima igranja u Ligi šampiona, TSC-u kao klubu u kome je stekao punu igračku afirmaciju i interesovanju rodbine i prijatelja za utakmicu u Budimpešti, možete da pogledate na zvaničnom jutjub kanalu FSS.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track