UEFA PONIŠTILA ODLUKU O POVRATKU RUSIJE U MEĐUNARODNE OKVIRE: Ispaštaće samo deca! Pritisak je bio ogroman!
Foto: EPA/LAURENT DUBRULE

tužno

UEFA PONIŠTILA ODLUKU O POVRATKU RUSIJE U MEĐUNARODNE OKVIRE: Ispaštaće samo deca! Pritisak je bio ogroman!

Fudbal -

UEFA je poništila odluku o povratku muške i ženske kadetske reprezentacije Rusije na međunarodne turnire.

Rusija
foto: EPA/Sergei Chirikov

Dečaci i devojčice iz Rusije koji imaju 17 godina, tako neće moći da igraju sa vršnjacima iz Evrope. Pritisak od strane nekoliko država bio je veliki, tako da zvanični Nion, iako ima 55 članica nije izdržao, pa je poništio svoju odluku.

UEFA je 26. septembra dozvolila ruskim U17 timovima da se vrate na međunarodne turnire. Morali su da igraju bez himne, zastave i na neutralnoj teritoriji. Posle ove odluke Engleska, Ukrajina, Poljska, Letonija, Švedska, Norveška i još neke države najavile su da će bojkotovati utakmice sa Rusijom.

Od velikih federacija, samo je predstavnik Nemačke Karl-Hajnc Rumenige javno rekao da je ispred svog Saveza glasao za povratak Rusa pod okrilje UEFA. Takoše, Mađari su istakli da žele da budu prva zemlja koja će igrati sa Rusijom Ostali su ćutali. Odluku o otkazivanju prijema ruskih U17 timova doneo je danas izvršni komitet UEFA. Rusija je suspendovana od strane UEFA zbog Specijalne vojne operacije te zemlje u Ukrajini koja je počela 24. februara 2022. godine.

UEFA je saopštila da "nije pronašla tehničko rešenje da dozvoli ruskim reprezentacijama da igraju".

Selektor A reprezentacije Rusije Valerij Karpin prokomentarisao je odluku UEFA.

- Nisam ni očekivao da će našim momcima biti dozvoljeno da igraju. Ali, isto tako nisam očekivao i da će otkazati svoju odluku. Još veće iznenađenje za mene - rekao je selektor Rusije Valerij Karpin.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track