UKRAJINSKI FUDBALER POBEGAO IZ ŠAHTJORA: U klubu čekaju da se vrati, mediji spekulišu da je otišao u RUSIJU
Foto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

neverovatno

UKRAJINSKI FUDBALER POBEGAO IZ ŠAHTJORA: U klubu čekaju da se vrati, mediji spekulišu da je otišao u RUSIJU

Fudbal -

Ukrajinski mediji objavili su nestanak 19-godišnjeg fudbalera Šahtjora Aleksandra Rosputka.

Aleksandar Rosputko
foto: Printskrin

Oni pretpostavljaju da je mladi fudbaler mogao da pobegne u Rusiju. Portal "Dinamomanija" piše da je Aleksandar Rosputko nestao posle utakmice Omladinske UEFA Lige šampiona sa Antverpenom.

Na belgijskom aerodromu pronađena je samo njegova uredno presavijena uniforma. Takođe se navodi da je igrač obrisao sve svoje objave na društvenim mrežama i prestao da odgovara na telefonske pozive.

Kako prenosi Telegram kanal „Brutalni fudbal”, sportista je navodno pobegao u Rusiju, gde je zatražio politički azil. Još nema potvrde ove informacije.

- Potvrđujemo činjenicu da se Aleksandar Rosputko nije vratio u Ukrajinu posle meča sa Antverpenom. Igrač je dobio kartu za ukrcavanje, predao kofer i nije se pojavio da se ukrca u avion - rečeno je iz PR službe Šahtjora:

- Ne možemo da potvrdimo u kom pravcu je igrač nestao. Nemamo informacija. Klub se nada da će se igrač uskoro vratiti. Pisali smo mu sa zvaničnim pismom u kojem tražimo da se vrati u tim u roku od pet dana.

Ukrajinski portal Sport.ua navodi dve moguće verzije za beg mladog fudbalera iz Šahtjora.

Verzija 1. Aleksandar Rosputko dolazi iz Gorlovke koja se nalazi pod ruskom kontrolom. On ima proruske stavove i na tom planu je imao sukobe sa saigračima. Postoji pretpostavka da je Rosputko otišao u Rusiju preko Istanbula. Neko mu je pomogao da isplanira i organizuje bekstvo iz Ukrajine.

Verzija 2. Neslaganja sa klubom zbog novog ugovora. Igrač nije mogao da se dogovori o novom ugovoru sa klubom. Prethodni dogovor važio je do kraja sezone, a Rosputko je verovao da nije dodatno plaćen. Prema informacijama, igrač je primao 1.000 do 2.000 evra mesečno.

Aleksandar Rosputko (19) rođen je u Gorlovki u Donjeckoj oblasti, a ponikao je u omladinskoj školi Šahtjora iz Donjecka.

Kurir sport

00:43

NESTVARNA ZVEZDA DEMOLIRALA FJORENTINU ZA POLUVREME: Marakana videla ATOMSKI FUDBAL crveno-belih, Delije u potpunom TRANSU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track