KAKO, ČOVEČE? KAKO?! Da li je Luksemburg promašio istorijski plasman na Evropsko prvenstvo? OBRUKAO SE PRED PRAZNIM GOLOM (VIDEO)
Foto: Printscreen

ŠOK SITUACIJA

KAKO, ČOVEČE? KAKO?! Da li je Luksemburg promašio istorijski plasman na Evropsko prvenstvo? OBRUKAO SE PRED PRAZNIM GOLOM (VIDEO)

Fudbal -

Žerson Rodrigeš je možda propustio priliku da donese Luksemburgu istorijski uspeh...

U okviru sedmog kola Grupe J kvalifkiacija za Evropsko prvenstvo Island i Luksemburg odigrali su nerešeno u Rejkjaviku 1:1, a meč je obeležio neverovatan promašaj reprezentativca gostiju Žersona Rodrigeša.

Island, koji je bio favorit na ovom meču, imao je prednost od 23. minuta. Međutim, na startu drugog poluvremena Luksemburg neočekivano dolazi do izjednačenja.

Domaćin u finišu kreće u totalnu ofanzivu, jer im je samo pobeda ostavljala šanse da mogu do plasmana na Euro. U 92. minutu imali su korner, pa je na skok otišao i golman, a onda je sevnula opasna kontra gostiju.

Rodrigeš je mogao da postane heroj svoje reprezentacije, ali propisno se obrukao u poslednjim sekundama meča. Bio je sam pred praznim golom Islanda, ali je uspeo da promaši prazan gol.

Ovaj promašaj mogao bi da košta njegovu reprezentaciju prvog plasmana na Evropsko prvenstvo u istoriji. Da je Luksemburg slavio na Islandu, imao bi 13 bodova, na koliko je posle poraza u Portugaliji ostala i Slovačka, a kako su dve selekcije prvi meč odigrale bez golova, sve opcije bi bile na stolu i pred naredni okršaj reprezentacija, koji je na programu već za tri dana u Luksemburgu. Sada, da bi prestigli Slovačku izabranici Luka Holca moraće u ponedeljak da ih savladaju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track