ORLOVI, TO VAM JE KAO VOŽNJA BICIKLOM! Srbija igra NAJVAŽNIJI MEČ još od Katara! Sa Piksijem nam ovakve utakmice najbolje idu
Foto: Profimedia

KVALIFIKACIJE

ORLOVI, TO VAM JE KAO VOŽNJA BICIKLOM! Srbija igra NAJVAŽNIJI MEČ još od Katara! Sa Piksijem nam ovakve utakmice najbolje idu

Fudbal -

Piksi je još jednom pokazao da je majstor fudbala i danas, gotovo 22 godine otkako je završio igračku karijeru.

Nakon toga se okrenuo prisutnima na poslednjem treningu Orlova pred utakmicu protiv Mađarske i poručio im: To vam je kao vožnja biciklom - to se ne zaboravlja!

00:30

Piksi na Puškaš Areni

Neka za reprezentaciju Srbije "kao vožnja biciklom" bude pomenuti meč koji je na programu u subotu od 20.45.

To naravno ne znači da bi trebalo da se ponovi utakmica protiv istog rivala iz Beograda. Selektor je i na dan okupljanja nacionalnog tima za mečeve u oktobru, ali i na poslednjem obraćanju, samo dan pred utakmicu istakao da Orlovi na toj utakmici nisu zaslužili da izgube.

Međutim, veliki pad nakon vodećeg pogotka i primljeni golovi u 34. i 36. minutu bili su dovoljni da rival našeg tima iz Beograda ode sa tri boda.

Kada kažemo da bi bilo lepo da srpski reprezentativci ne zaborave jednu stvar, mislimo na utakmice za koje možemo da kažemo da su slične onoj koja će biti odigrana na "Puškaš Areni" u Budimpešti.

Duel protiv Mađarske nije došao u poslednjem kolu i neće označiti kraj borbe, međutim, može da se poredi sa utakmicama protiv Portugala i Norveške.

U pitanju su mečevi koji definitivno imaju mesto među najbolje odigranim utakmicama otkako je Dragan Stojković postao selektor u martu 2021. godine.

Zajedničko im je da su bile izuzetno važne i da su odigrane "na strani".

U Lisabonu je Srbija 14. novembra 2021. pobedila Portugal rezultatom 2:1 i tako obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo.

Aleksandar Mitrović, Srbija, Portugal
foto: Starsport

Već od drugog minuta su Portugalci imali prednost pogotkom Renata Sančeza, Srbija je do izjednačenja stigla u 33. minutu preko Dušana Tadića, a gol za pobedu, prvo mesto i direktan plasman na Mundijal postigao je Aleksandar Mitrović u 90. minutu.

Naš rekorder je rastužio blizu 60.000 navijača na stadionu "Da Luž", pošto je na kraju kvalifikacija naša reprezentacija imala 20, a Portugal 17 bodova.

Sa druge strane, meč protiv Norvežana u Oslu, 27. septembra 2022. bio je poslednji u B Ligi nacija, dve ekipe imale su po 10 bodova, a Piksijevi izabranici su još jednom odigrali fantastično kada je bilo najpotrebnije.

Dušan Vlahović i Mitrović su golovima presudili Norvežanima i tako odveli Srbiju u A Ligu nacija.

Norveška, Srbija
foto: Gonzales Photo/Jan-Erik Eriksen / imago sportfotodienst / Profimedia

Mađarska ima utakmicu manje u odnosu na Srbiju i jednak broj bodova (10), a eventualni poraz našeg tima mogao bi da prilično zakomplikuje situaciju u završnici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Kladionice daju tek blagu prednost Mađarima koji će uz sebe imati i oko 65.000 navijača, a na Piksijevim izabranicima, ko god se našao na terenu od prvog minuta, ili ušao u igru u nastavku, ostaje da dokažu da ključne pobede na gostujućem terenu nisu slučajnost.

U slučaju trijumfa, Srbija bi već u utorak mogla da obezbedi igranje Evropskog prvenstva pošto je čeka utakmica protiv Crne Gore, ali o tom potom.

Prvo da naši momci ponovo sednu na biciklu i ne padnu na prvoj krivini... Posle će sve biti lakše.

Kurir sport

Bonus video:

00:54

Trening Orlova i magija Piksija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track