BOMBA! RUSI ODVODE JOŠ JEDNOG IGRAČA CRVENE ZVEZDE: Momak koji daje golove u stilu Van Bastena zaludeo čelnike ZENITA
Foto: www.crvenazvezdafk.com

detonacija u najavi

BOMBA! RUSI ODVODE JOŠ JEDNOG IGRAČA CRVENE ZVEZDE: Momak koji daje golove u stilu Van Bastena zaludeo čelnike ZENITA

Fudbal -

Jovan Mijatović, jedan od najtalentovanijih fudbalera Crvene zvezde, velika je želja ruskog Zenita.

Aleksandar Dragović, Jovan Mijatović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Mladi fudbaler, koji je u julu ove godine napunio 18 godina, igra sjajno od početka sezone, iako ne dobija toliko često priliku u prvom timu Crvene zvezde. Zato mu ne smeta da igra sjajno u omladinskoj Ligi šampiona, gde postiže golove.

Da se radi o pravom fudbalskom biseru potvrdio je Jovan Mijatović nedavno, evrogolom u dresu omladinske reprezentacije Srbije, za pobedu nad vršnjacima iz Italije (5:4) u Gornjem Milanovcu. Taj pogodak neodoljivo je podsetio na majstoriju Marka Van Bastena u finalnoj utakmici Evropskog prvenstva 1988. kada je Holanđanin prelepim šutom savladao golmana SSSR Rinata Dasajeva.

Aleksandar Dragović, Jovan Mijatović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Skautima Zenita iz Sankt Peterburga nisu promakle odlične igre Jovana Mijatovića. Zapazili su ga još letos, tokom priprema Crvene zvezde u Rusiji, kada je sjajno igrao protiv Zenita, Fenerbahčea i Nefčija.

U Crvenoj zvezdi ne žele bilo šta da komentarišu kada je Jovan Mijatović u pitanju, mada nemaju ništa protiv što ga prati Zenit. Kako Kurir saznaje, nisu Rusi jedini zainteresovani za talentovanog igrača. Ima tu još nekoliko klubova iz zapadne Evrope.

Jovan Mijatović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda ne misli da prodaje Jovana Mijatovića, jer sa njim ima važeći ugovor do juna 2026. godine. Opet, jasno je da bi cena za njega sigurno bila dvocifrena i da bi mladi krilni napadač u sezoni koja je u jeku, dobrim igrama trebalo još više da skrene pažnju klubova na sebe.

Prema portalu Transfermarkt, tržišna cena Jovana Mijatovića iznosi 1.800.000 evra. To je za 1.400.000 evra više u odnosu na prošlu godinu, što je samo pokazatelj da su mladom igraču potrebne minute u prvom timu crveno-belih.

Jovan Mijatović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Da podsetimo, Crvena zvezda je ovog leta prodala Strahinju Erakovića u Zenit, a transfer je bio vredan 7.000.000 evra. Od bivših igrača crveno-belih dres jednog od najjačih i najpopularnijih klubova u Rusiji nosili su Vukašin Jovanović, Aleksandar Luković, Milan Rodić i Vladimir Mudrinić.

Kurir sport/A. R.

00:35

Hibridni teren i novi mediko blok na Marakani: Crvena zvezda u novu sezonu ulazi spremna za sva iskušenja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track