"BITI VREDAN, DOBAR I POŠTEN JE NAJSJAJNIJE ODLIČJE" Štefanek i Kešelj sa đacima i predškolcima u Čačku na 9. Malom sajmu sporta
Foto: SSS

Sportski savez srbije

"BITI VREDAN, DOBAR I POŠTEN JE NAJSJAJNIJE ODLIČJE" Štefanek i Kešelj sa đacima i predškolcima u Čačku na 9. Malom sajmu sporta

Ostali sportovi -

U Čačanskoj sportskoj hali kraj Morave đaci osnovnih škola i predškolci PU "Radost" uživali su u Malom sajmu sporta, devetom koji u 2023. godine organizuju Sportski savez Srbije i Ministarstvo sporta.

Zamenik gradonačelnika Čačka Vladimir Milić poželeo je dobrodošlicu državnom sekretaru za sport Marku Kešelju, predsedniku Sportskog saveza Srbije Davoru Štefaneku, generalnom sekretaru Goranu Marinkoviću, specijalnom savetniku Dejanu Bojoviću i šefu kabineta Jovanu Kneževiću. Malom sajmu sporta su prisustvovali i potpredsednik UO Sportskog saveza Srbije Slavoljub Piper i koordinator u Čačanskom sportskom savezu Savo Skitnja.

Ovom prilikom decu i sportiste su pozdravili i državni sekretar Marko Kešelj i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek koji je najmlađima poručio:

Mali sajam sporta, Sportski savez Srbije, Čačak
foto: SSS

- Čačak je sportski grad i mnogi vrhunski sportisti koji nam donose radost i medalje sa najvećih takmičenja su upravo iz ovog grada. Najvažnije je da nikada deca ne zaborave da biti dobar, vredan i pošten čovek jeste najsjajnije odličje. Na svom životnom i sportskom putu uvek treba da postavljaju najviše ciljeve i da sanjaju najveće snove. Deca snažno mogu da utiču na svoje roditelje i bake i deke. Važno je da sportske aktivnosti budu sastavni deo života svih nas jer samo zdravim duhom i telom možemo da imamo lepu i sigurnu budućnost - rekao je Štefanek.

1 / 17 Foto: SSS

- Ova manifestacija je odličan način da se klubovi predstave deci koja se na jednom mestu mogu upoznati sa najrazličitijim sportovima. Ovo je odličan način da od danas mališani krenu da treniraju neki sport i upravo odavde započnu svoj put ka osvajanju medalja. Važnost sporta ogleda se i u sticanju mnogih poznanstava i zdravih navika koje će svakako koristiti mladima u daljem životu, bez obzira da li će ostvariti vrhunske sportske karijere. Sport je osnova za stasavanje ljudi - poručio je Kešelj.

Predškolci su uživali u vežbama "Sport je važan da bi bio zdrav i snažan", a zatim obišli preko 30 klubova koji su se predstavili na Malom sajmu sporta. U isprobavanju najrazličitijih sportova koji se mogu trenirati u Čačku oprobali su se i đaci osnovnih škola.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track