BUGARI TRAŽE GLAVU KRSTAJIĆA, VEĆ MU NAŠLI I ZAMENE: Srbin im skresao sve u brk! Zamerio se moćnicima iz klubova!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

hoće da ga smene

BUGARI TRAŽE GLAVU KRSTAJIĆA, VEĆ MU NAŠLI I ZAMENE: Srbin im skresao sve u brk! Zamerio se moćnicima iz klubova!

Fudbal -

Mladen Krstajić je pod udarom određenog dela bugarske sportske javnosti i mnogi traže njegovu glavu.

Mladen Krstajić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Možda već danas posle sednice Upravnog odbora BFS. Mediji u Sofiji već su smenili Srbina, pominju trojicu kandidata, domaćih trenera - Stanimira Stoilova, Dimitra Dimitrova i Iliana Ilieva.

Međutim, smena Mladena Krstajića sa mesta selektora Bugarske neće ići tako lako. Poznat kao čovek koji se ne boji i koji nema strah, Mladen Krstajić je na napade odgovorio na isti način. Optužio je moćnike bugarskog fudbala sa činjenicama i u brk im skresao kako i na koji način uništavaju domaći fudbal.

Proteklih dana pojedini bugarski mediji žestoko su napali Mladena Krstajića. Tražili su momentalni otkaz, pominjali njegovu visoku platu i želju da zaradi još 200.000 evra koliko mu garantuje ugovor, sprdali se sa nekakvim pljesavicama i ćuftama, ukazivali na Mladenovo srpsko poreklo i nemački pasoš koji ima... Periferne i prizemne stvari, a suštinom se nisu bavili.

Mladen Krstajić
foto: EPA

Mladen Krstajić javno je prozvao gazde bugarskog fudbala. Na napade na svoju ličnost i stručnost uzvratio je žestoko. Eksplodirao je Krstajić rekavši da bi Bugarska trebalo da ugasi domaće prvenstvo, jer u njemu nema Bugara, već gomila stranaca sumnjivog kvaliteta. U elitnom rangu Bugarske igra 180, a u drugoj ligi 36 stranih fudbalera.

- Nije vreme da pričamo o velikom problemu bugarskog fudbala, jer će to izgledati kao izgovor. Pogledajte koliko igra stranaca u Srbiji i Hrvatskoj i izračunajte. A Bugara kao da nema u bugarskom prvenstvu, zato ga je bolje zatvoriti. Moramo da brinemo o našoj deci. Trenutno se osećam kao Bugarin, ne bi trebalo da budem taj koji će urediti pasoše bugarskoj deci. Ako se ovo nastavi kao trend, uskoro ćete nestati - bio je jasan Krstajić.

Pomenuo je Mladen Krstajić i kako je proteklih meseci diplomatski radio da momke iz inostranstva koji imaju bugarsko poreklo privoli da igraju za Bugarsku, jer u zemlji nema kvalitetnih fudbalera. Objasnio je da bugarski dečaci ne mogu da dobiju šansu u klubovima, jer na njihovim mestima igraju stranci. Odmah ga je napao prvi čovek Bugarske lige Atanas Karaivanov zatraživši momentalni otkaz za Srbina.

Bugarska je u prijateljskoj utakmici protiv Albanije poražena u Tirani (0:2), tako da nema uspeh u kalendarskoj 2023. godini. Situaciju oko Mladena Krstajića i onih koji žele njegov odlazak pokušao je da smiri Emil Kostadinov. Legenda bugarskog fudbala i potpredsednik Saveza.

Bugarska, Litvanija
foto: AP/Mindaugas Kulbis

- Je li samo Krstajić kriv? Nije baš tako. Razlozi su kompleksni. Poslednjih 4-5 utakmica je bila velika rotacija igrača i to je uticalo na negativne rezultate - rekao je Kostadinov za BNT i nastavio:

- Krstajićev cilj bio je da podmladi ekipu. Imao je hrabrosti da to uradi, ali na kraju ne može da se igra samo sa mladim igračima. Sledeći trener, ako ga bude, trebalo bi da nastavi podmlađivanje jer u ovom timu ima mnogo kvalitetnih mladih igrača. Isto tako moraće da učini da ekipa igra dobar fudbal i pobeđuje.

Kako sada stvari stoje, Mladen Krstajić kao selektor Bugarske neće dočekati utakmicu protiv Mađarske 16. novembra i Srbije 19. novembra.

Kurir sport

01:49

RANKO STOJIĆ U USIJANJU DANA: Piksi je mnogo potrebniji Savezu, nego Savez Piksiju (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track