HRVATSKI MEDIJI U PANICI POSLE POBEDE SRBIJE: Kako je region reagovao na trijumf Orlova? Selektor Mađarske IZNENADIO izjavom!
Foto: Nemanja Nikolić

REAKCIJE

HRVATSKI MEDIJI U PANICI POSLE POBEDE SRBIJE: Kako je region reagovao na trijumf Orlova? Selektor Mađarske IZNENADIO izjavom!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Crnu Goru rezultatom 3:1 i tako se približila plasmanu na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Orlovi su odigrali izuzetno važan meč i na njemu zabeležili podjednako bitan trijumf, a utakmica iz Beograda izazvala je puno pažnje u regionu.

Crnogorski portal "Vijesti" je u prvi plan istakao da njihov tim "samo čudo vodi na EURO" i da je "Srbija za četiri minuta prelomila meč".

Utakmicu u Beogradu okarakterisali su najvažnijom za Crnu Goru u poslednjoj deceniji, a navodi se da su "hrabri sokoli" za četiri minuta prosuli sve što su gradili.

I na portalu "CDM" takođe je istaknut naslov da je Crna Gora daleko od Evropskog prvenstva, a na ovom mestu može da se pročita kako se gostima u Beogradu osvetila defanziva.

Srbija, Crna Gora
foto: Nemanja Nikolić

Kada je reč o hrvatskim medijima, može da se primeti i malo panike.

Hrvatska reprezentacija je porazima od Turske i Velsa znatno zakomplikovala sebi situaciju i do kraja kvalifikacija će se boriti sa Velšanima za drugo mesto.

Na portalima "Indeks" i "24 sata" pored pobede Srbije ispraćen je i trijumf Slovenije protiv Severne Irske.

Dok je "Indeks" poručio da su Srbija i Slovenija pred plasmanom na Evropsko prvenstvo, na "24 sata" može da se pročita zanimljiva informacija.

"Slovenci i Srbi blizu EURA. Kad god su jedni i drugi išli na veliko takmičenje, Hrvatska nije".

"U pravilu, kada i Slovenci i Srbi igraju na nekom prvenstvu, Hrvatska ga propušta! Dogodilo se to 2000. i 2010. Stoga Euro 2024. može biti prvo takmičenje na kojem će nastupiti i Hrvati i Slovenci i Srbi", navodi se na "24sata".

Slovenija je trenutno na deobi prvog mesta sa Danskom sa 19 bodova, a trećeplarisani Kazahstan na dva kola do kraja ima četiri boda manje.

Srbija, Crna Gora
foto: Nemanja Nikolić

Kada je reč o medijima u Bosni i Hercegovini, na sajtu "Klix" u naslovu je rečeno da je "Srbija teškom mukom slomila otpor Crne Gore", dok je "Sportsport" imao drugačiji ugao i napisao da su "Mitrović i Tadić Srbiji otvarili vrata EP-a".

Ispraćena je i u Mađarskoj utakmica Srbije protiv Crne Gore, ono što je najzanimljivije jeste izjava selektora Marka Rosija, koji je nakon remija protiv Litvanije priznao da njegov tim nije imao sreće kao što je to slučaj bio na utakmici protiv Srbije odigranoj u subotu u Budimpešti.

Kurir sport

Bonus video:

00:52

Sever prazan, zapad Marakane krcat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track