"MISLE DA SAM TUŽAN ZBOG IZMENE, A JA PLAČEM ZBOG KOCKARSKOG DUGA" Mladi igrač Juventusa otkrio detalje KLADIONIČARSKOG skandala!
Foto: AP Photo/Antonio Calanni, File

PAKAO

"MISLE DA SAM TUŽAN ZBOG IZMENE, A JA PLAČEM ZBOG KOCKARSKOG DUGA" Mladi igrač Juventusa otkrio detalje KLADIONIČARSKOG skandala!

Fudbal -

Fudbalski savez Italije suspendovao je mladog fudbalera Juventusa Nikola Fađolija na sedam meseci zbog ilegalnog klađenja.

Fađoli je potpisao sporazum o priznanju krivice koji uključuje i terapiju zbog zavisnosti o kockanju.

U šokantnom iskazu koji je dao federalnom tužiocu mladi italijanski fudbaler do detalja je opisao kladioničarski pakao kroz koji je prolazio.

Počeo je da se kladi iz čiste dosade i na kraju je stigao do duga od gotovo tri miliona evra i suočavao se za ozbiljnim pretnjama.

"Na početku, fudbaler, koji ima mnogo slobodnog vremena na kraju doživi uzbuđenje kockanja kako bi prevazišao dosadu. Kako vreme prolazi, to postaje opsesija", priznao je Fađoli.

"Najgori period bio je između marta i aprila 2023. godine. Na utakmici Sasuolo - Juventus napravio sam grešku i zamenjen sam. Kada sam izašao plakao sam zbog dugova, a ne zbog izmene. U septembru 2022. bio je 250.000, a onda je porastao na 2,7 miliona" otkrio je 22-godišnji fudbaler.

Fađoli je priznao da je pozajmljivao novac od saigrača kako bi vratio dugove.

"U jednom trenutku više nisam mogao da podignem novac sa svog bankovnog računa koji je kontrolisala moja majka, pa sam počeo da tražim novac od svojih prijatelja, koji nisu znali šta se dešava", kaže Fađoli i dodaje:

"Dužan sam po 40.000 evra Gatiju i Dragušinu. Rekao sam im da mi novac treba za kupovinu sata. U Milanu sam kupio neke vredne rolekse. Ponekad sam satove isporučivao sam, ponekad su vlasnici kladioničarskih platformi dolazili da ih preuzmu od zlatara", objasnio je fudbaler.

Dug je rastao, pa su počele da stižu i ozbiljne pretnje.

"Nisam spavao noću. Što je vreme više prolazilo, dug me je opsedao. Povećavao se i razmišljao sam samo o kockanju. Pretili su da će mi polomiti noge. Bilo je toliko duga da čak i kad dobijem opkladu ne uzmem ništa, samo bi se umanjio iznos novca koji još uvek dugujem", otkrio je Fađoli.

Osim Fađolija u skandal su upleteni i reprezentativci Italije Sandro Tonali i Nikolo Zaniolo. I oni su sve priznali i čekaju svoje kazne.

Fađoli je otkrio da mu je upravo Tonali predložio jedan sajt za ilegalno klađenje.

"Tonali me je lično naterao da se registrujem preko naloga na dotičnom sajtu", rekao je Fađoli dodavši da nije "u stanju da prijavi da li se Tonali kladio na fudbalske događaje, ali je čuo da ima mnogo kockarskih dugova".

Kurir sport

00:15

Navijači Crne Gore u sukobu sa policijom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track