"NAJBOLJE DA ME BUGARI SAPLETU", "NE ZOVITE ME, IDEM NA MAJAMI!" Piksi napravio ŠOU za pamćenje, novinari umirali od smeha
Foto: Printscreen

SPEKTAKL SELEKTORA

"NAJBOLJE DA ME BUGARI SAPLETU", "NE ZOVITE ME, IDEM NA MAJAMI!" Piksi napravio ŠOU za pamćenje, novinari umirali od smeha

Fudbal -

Ogroman teret je pao sa leđa Dragana Stojkovića Piksija nakon što je Simon Marčinjak označio kraj utakmice Srbija - Crna Gora.

Videlo se to i po njegovoj reakciji i proslavi, ali i po načinu na koji se obratio novinarima nakon utakmice.

Odužila se konferencija za medije, trajala je do 20 minuta posle ponoći, sve dok selektor nije poručio "ja bih da idem" i tom rečenicom, po ko zna koji put te večeri nasmejao predstavnike medija.

Čim je seo za sto bilo je jasno da oseća olakšanje. Iako je tvrdio da je bio miran pre i za vreme meča i da je čvrsto verovao da će Orlovi doći do pobede, tek nakon što je zvanično završen oktobarski ciklus reprezentacija, Piksi je osetio veliko olakšanje.

Srbija, Crna Gora
foto: Nemanja Nikolić

Bilo je i ozbiljnih momenata i odgovora na pitanja koja selektori i treneri ne vole previše, a izdvajamo najzanimljivije izjave Stojkovića iz pres centra Marakane.

ZVIŽDUKE NEĆU DA ČUJEM VIŠE!

Prilično oštro je reagovao na konstataciju da smo na najvećem srpskom stadionu čuli ovacije nacionalnom timu na kraju utakmice, ali da su fudbaleri na pauzu na poluvremenu ispraćeni zvižducima nezadovoljnih navijača, Piksi je odgovorio na sledeći način.

- Ne znam za te zvižduke, nisam ih čuo. Ljudi su nestrpljivi, ali moraju da nauče da utakmica traje 90 minuta. Igrači se bore, trče i trude za svoju zemlju, tako da te zvižduke neću da čujem više. Ako su upućeni fudbalerima - poručio je Piksi.

NAJBOLJE DA ME BUGARI SAPLETU...

Na konstataciju da je zanimljivo stanje u grupi G i da se tri ekipe još uvek bore za mesto na Evropskom prvenstvu, odgovorio je samouvereno.

- Matematički za Crnu Goru još nije gotovo... Pa, za nas jeste! Najbolje da me Bugari sapletu, pa neće moći tako!

Dragan Stojković, Dragan Stojković Piksi
foto: Printscreen

MOŽDA ĆEMO IMATI DRUGOG SELEKTORA?

Nema previše dileme - ukoliko ne dođe do velikog obrta i Srbija obezbedi igranje Evropskog prvenstva, Stojković će i u narednom periodu voditi nacionalni tim.

- Nije bilo priče o produženju ugovora. Kome je do priče? Imaš ove utakmice... Meni ugovor ističe 31. decembra. Možda ćete imati drugog selektora, otkud znam? - poručio je Stojković i nasmejao se, a potom dodao:

- Ima opcija produženja, ali možda se ne dogovorimo. Da se izljubimo... Verovatno svi treneri imaju opciju da produže kad se kvalifikuju.

GLEDAJTE TAMO HOTELE PO NEMAČKOJ!

Toliko je ubeđen selektor u uspeh Srbije i u to da će u novembru čitava nacija slaviti odlazak na EURO u Nemačkoj, da je savetovao novinare da započnu sa potragom smeštaja.

- Nego, gledajte ove hotele po Nemačkoj da rezervišete na vreme. Uspeli smo da se podignemo na noge posle jednog nokauta (na Svetskom prvenstvu) i to je najvažnije.

ZAŠTO MNOGIMA NE BI BILO DOBRO?

Rekao je selektor da je u pripremama utakmica protiv Mađarske i Crne Gore uradio sve kako je trebalo i da je zbog toga bio miran. Poručio je da je jedino preostalo da uđe na teren, a potom je upitan i da li bi mogao da zaista uđe na teren.

- Mogao bih da odigram jedno 15 minuta i mnogima ne bi bilo dobro. Ali samo 15 - istakao je Piksi.

Dragan Stojković, Dragan Stojković Piksi
foto: Printscreen

MNOGO JAKA ENGLESKA

Dobio je pitanje Stojković i o reakciji mlade reprezentacije i pobede nad Severnom Irskom nakon debakla i poraza od Engleske rezutlatom 9:1.

Englezi su nakon tog meča izgubili od Ukrajine rezultatom 3:2.

- Nije lepo kad izgubite tako visokim rezultatom, ali izgleda da je ta Engleska mnogo jaka... pa onda dođe Ukrajina da ih tuče. Neke stvari će morati da se promene, ali neću da se mešam. To je stvar za ljude koji donose odluke i imaju odgovornost.

NE ZOVITE ME, IDEM U MAJAMI!

Napravio je šou Stojković, a konferencija je završena u njegovom stilu. Očigledno je da su srpski novinari uživali u razgovoru koji se prilično odužio i trajao sve do trenutka kada je selektor odlučio da je vreme za kraj.

- Ja bih da idem - poručio je Stojković i ponovo izazvao smeh prisutnih, a onda dodao:

- Može da se desi da odem za Majami na jedno deset dana i nemoj da vam padne na pamet da me zovete!

Kurir sport

Bonus video:

00:58

Kako je došlo do incidenta na Marakani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track