GVARDIOLA O ZLATNOJ LOPTI: Haland bi trebalo da je osvoji - osvojio je triplu krunu i postigao 50 miliona golova!
Foto: Paul Currie/Colorsport / Shutterstock Editorial / Profimedia

PREMIJER LIGA

GVARDIOLA O ZLATNOJ LOPTI: Haland bi trebalo da je osvoji - osvojio je triplu krunu i postigao 50 miliona golova!

Fudbal -

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da fudbaler njegove ekipe Erling Haland zaslužuje da ove godine osvoji Zlatnu loptu, za njaboljeg igrača 2023. godine.

Haland je ove godine postigao 52 gola u 53 utakmice i pomogao Sitiju da osvoji triplu krunu i jedan je od 30 kandidata za osvajanje Zlatne lopte, koja će biti dodeljena 30. oktobra.

"Haland bi trebalo da je osvoji - da. Osvojili smo triplu krunu a on je postigao 50 miliona golova", rekao je Gvardiola, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Pep Gvardiola
foto: EPA/Adam Vaughan

Za najvećeg favorita za osvajanje Zlatne lopte smatra se fudbaler Intera iz Majamija Lionel Mesi.

Argentinac je rekorder sa sedam prestižnih nagrada i bio je jedan od najzaslužnijih u osvajanju Svetskog prvenstva prošlog decembra sa reprezentacijom, dok je bio igrač Pari Sen Žermena.

Gvardiola, koji je svojevremeno trenirao Mesija u Barseloni, veruje da 36-godišnji fudbaler zaslužuje sopstvenu kategoriju.

"Zlatna lopta mora da bude iz dva dela. Jedna za Mesija, a druga za ostale. Najlošija sezona za Mesija je najbolja za ostale", naveo je Gvardiola.

Haland je ove sezone postigao osam golova u 12 utakmica, a poslednji put je bio strelac 23. septembra u pobedi protiv Notingem Foresta (2:0).

Siti je izgubio poslednje dve utakmice u Premijer ligi, protiv Vulverhemptona i Arsenala i treći je na tabeli sa dva boda manje od vodećih Totenhema i Arsenala.

(Kurir sport)

00:14

Pucnjava u Užicu usred bela dana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track