BESRAMNA ODLUKA KIK BOKS SAVEZA: Klubovi dajte nam u roku od DVA dana - DVE godišnje članarine unapred i ne pričajte mnogo!
Foto: Privatna Arhiva

skandal!

BESRAMNA ODLUKA KIK BOKS SAVEZA: Klubovi dajte nam u roku od DVA dana - DVE godišnje članarine unapred i ne pričajte mnogo!

Ostali sportovi -

Umesto da Kik boks savez Srbije pomaže klubove, dešava se nešto potpuno suprotno! Svedoci smo odluke kakvu srpski sport nije video.

Novo rukovodstvo KBSS, na čelu sa Duškom Basrakom, obećavalo je pre tri meseca da će rešiti finansijske probleme saveza. Basrak je tada tvrdio da "ima rešenje za vraćanje duga Saveza" Niko nije mogao ni da sluti da će njihov način rešavanja biti ovakva besumučna pljačka klubova. Naime, svaki kik boks klub u Srbiji obavezan je da uplati dve godišnje članarine na račun saveza. To je za 2024. i 2025. godinu i iznosi 80.00 dinara!

I, ne samo to... Dosadašnja članarina iznosila je 15.000 dinara, a novo rukovodstvo povećaloD je na čak 40.000! Zaista, previše!

Da sve bude još neverovatnije klubovima je postavljen i rok od dva dana?! Mnogi u klubovima videli su u ovom neku vrstu neslane šale, ali novo rukovodstvo Kik boks saveza Srbije ovu sramotu je stavilo i na papir i poslalo svim klubovima.

Kik boks, Kik-boks
foto: AFN5

Obećali su im da kada im uplate traženi novac za dve godine unapred, neće morati da plaćaju članarinu za 2026. godinu! Lakrdija bez presedana i ozbiljna sramota za najtrofeniji srpski neolimpijski sport.

- Neophodno je da sve solidarno i bez mnogo priče i komentarisanja učinite kako je traženo u odluci - stoji u obražloženju odluke.

Dakle, drznuli su se u Savezu još i da prete na sve?! Ne bi trebalo uopšte da govorimo da je veliki broj kik boks klubova u Srbiji u jako teškoj finansijskoj situaciju i da je pomoć potrebna njima, a ne da im se još i uzima! Oni jedva sastavljaju "kraj sa krajem" i zastarela metoda plaćanja članarine savezu. Podsećamo, Nenad Pagonis, drugi kandidat na izborima za predsednika najavio da će članarine momentalno biti ukinute! Isto tako Pagonis je imao i detaljan plan da odmah reši dug saveza, ali Basrak je uporni tvrdio da on ima rešenje. A, sada vidimo i kakvo. Inače, dug Kik boks saveza Srbije trenutno iznosi neverovatnih 16,6 miliona dinara.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

04:36

NAJBITNIJE JE DA DECI DAMO ŠTO VIŠE LJUBAVI: Šampion u kik-boksu Nenad Pagonis o krizi porodice i vaspitanju dece

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track