SALAH ODVEO REDSE NA VRH TABELE: Liverpul slavio u Mersisajd derbiju
Foto: Peter Byrne / PA Images / Profimedia

PREMIJER LIGA

SALAH ODVEO REDSE NA VRH TABELE: Liverpul slavio u Mersisajd derbiju

Fudbal -

Fudbaleri Liverpula pobedili su na svom terenu ekipu Evertona sa 2:0, u utakmici devetog kola Premijer lige.

Strelac oba pogotka za Liverpul bio je Mohamed Salah, u 75. minutu iz jedanaesterca i u 97. minutu.

Ekipa Liverpula upisala je šestu pobedu ove sezone i trenutno je prvi na tabeli sa 20 bodova, koliko imaju Totenhem i Arsenal koji tek treba da odigraju svoje utakmice u ovom kolu. Everton je, na drugoj strani, doživeo šesti poraz i nalazi se na 16. poziciji sa sedam osvojenih bodova.

Liverpul je bio bolji rival u prvom poluvremenu, imao je više loptu u svom posedu i više udaraca ka golu, ali nije uspeo da slomi otpor Evertona. Domaćem timu je posao bio dodatno olakšan od 37. minuta pošto je Ešli Jang dobio drugi žuti karton, ali je na poluvremenu ipak bilo 0:0.

Rezultat se nije menjao sve do 75. minuta kada je Salah bio siguran sa penala. Prethodno je Majk Kin u kaznenom prostoru igrao rukom, a sudija je na belu tačku pokazao posle konsultacije sa VAR-om.

I pre i posle tog gola, fudbaleri Liverpula su napadali i opsedli gol Evertona, a tačku na ovaj meč stavio je Salah svojim drugim golom na meču, a sedmim ove sezone, u 97. minutu.

Utakmica na Enfildu počela je minutom ćutanja u znak poštovanja prema onima koji su pogođeni ratom između Izraela i Hamasa.

Liverpul naredne nedelje očekuju dva meča na domaćem terenu - najpre protiv Tuluza u Ligi Evropa, a potom i protiv Notingema u narednom kolu Premijer lige. Na drugoj strani, Everton će gostovati Vest Hemu.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track