ZAHVALNOST LEGENDI: Navijači Mančester junajteda odaju poštu Bobiju Čarltonu
Foto: Profimedia

dirljivo

ZAHVALNOST LEGENDI: Navijači Mančester junajteda odaju poštu Bobiju Čarltonu

Fudbal -

Navijači Mančester junajteda okupljaju se i danas na stadionu Old Traford, odajući poštu legendarnom fudbaleru tog kluba i engleske reprezentacije ser Bobiju Čarltonu, koji je umro u 86. godini.

Prema objavi porodice, Čarlton je umro u subotu, okružen porodicom.

Brojni fudbaleri, sportisti i poznate ličnosti širom sveta opraštaju se i putem društvenih mreža od Čarltona, koga je Junajted opisao kao "heroja miliona ljudi".

Navijači ispred Old Traforda ostavljaju cveće, šalove i poruke jednom od najboljih engleskih igrača svih vremena.

"Istorija, dostojanstvo i integritet je ono što ste dali našem velikom klubu. Obećavamo Vam da će tako i ostati", navodi se u poruci navijačke grupe "1958".

U predvorju stadiona položen je venac ispred statue Čarltona, Džordža Besta i Denisa Loa, trojice Junajtedovih legendarnih igrača.

Na Old Trafordu jutros je otvorena Knjiga žalosti i biće otvorena do petka. Takođe, napravljena je digitalna verzija.

Čarlton ;je bio najbolji strelac Junajteda (249 golova) i Engleske (49) više od 40 godina, dok ga nije pretekao Vejn Runi.

Odigrao je 758 utakmica za Junajted od 1956. do 1973. godine i vodio je taj klub do titule šampiona Evrope 1968. godine. Sa Junajtedom je osvojio i tri titule prvaka Engleske i jedan FA kup.

Za reprezentaciju Engleske je odgrao 106 utakmica, uključujući i svaki minut tokom Svetskog prvenstva 1966. godine kada je ta selekcija osvojila titulu.

On je 1958. godine preživeo avionsku nesreću u Minhenu, u kojoj je poginula 21 osoba, uključujući i osam članova ekipe.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja