ČUDO! Dotakao zvezde, saznao da ga žena VARA, pa pao u TEŠKU DEPRESIJU! Pobedio najveću BOLEST modernog doba i opet pokazao MAGIJU
Foto: www.imagephotoagency.it / imago sportfotodienst / Profimedia

filmska priča

ČUDO! Dotakao zvezde, saznao da ga žena VARA, pa pao u TEŠKU DEPRESIJU! Pobedio najveću BOLEST modernog doba i opet pokazao MAGIJU

Fudbal -

Sećate li se Josipa Iličića?

Slovenački fudbaler bio je jedan od najboljih igrača Atalante u sezoni kada je "boginja provincije" dominirala kako italijanskom, tako i evropskom scenom. Vodio je tim iz Bergama Iličić ka velikom uspehu i plasmanu u četvrtfinale Lige šampiona, postao je prvi fudbaler u istoriji koji je u nekom meču nokaut faze elitnog takmičenja postigao četiri gola u gostima (u pobedi protiv Valensije rezultatom 4:3 u Španiji), a onda, pred meč sezone - rešio je da digne ruke od najvažnije sporedne stvari na svetu.

Bila je to "korona" sezona Lige šampiona, pa od četvrtfinala do finala nije bilo dvomeča, već se u jednoj utakmici rešavao putnik u narednu rundu. Atalanta je igrala protiv Pari Sen Žermena, a Iličića, koji je bio jedan od najboljih igrača ove ekipe, nije bilo u sastavu! Snovi igrača i navijača Atalante su se raspali protiv moćnih Parižana koji su posle preokreta slavili sa 2:1, a kasnije se ispostavilo da je nekadašnji reprezentativac Slovenije pao u depresiju jer je saznao da ga žena vara!

Nije život mazio Iličića, otac mu je ubijen kada je imao samo godinu dana, pa je sa majkom iz Prijedora otišao u Sloveniju, te je neverstvo supruge bila kap koja je prelila čašu. Potonuo je ljubimac navijača Atalante i nestao iz javnog života, ali se ove sezone desilo čudo!

Josip Iličić vratio se tamo gde je sve počelo, u ekipu Maribora, te je sa ozbiljnim viškom kilograma rešio da ponovo uživa u fudbalu i pokaže kakav je majstor. Tri godine pošto je dao četiri gola Valensiji, Iličić se ponovo našao na terenu i pogodio, ovog puta sa penala u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Diferdanža (4:3) u poslednjem minutu drugog produžetka i na taj način obezbedio je Mariboru prolaz u narednu rundu.

Kasnije je slovenački tim eliminisan od Fenerbahčea, ali je Josip Iličić pobedio najveću bolest modernog doba - depresiju, vratio se na teren i uspeo da izmami osmeh na lice ljubiteljima fudbala širom planete.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track