EVERTON ZATEKLA TRAGIČNA VEST - TRENING ODMAH PREKINUT: Preminuo vlasnik slavnog engleskog kluba
Foto: Mark Greenwood/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia

IN MEMORIAM

EVERTON ZATEKLA TRAGIČNA VEST - TRENING ODMAH PREKINUT: Preminuo vlasnik slavnog engleskog kluba

Fudbal -

Predsednik fudbalskog kluba Everton Bil Kenvrajt (78) preminuo je posle duže bolesti.

Ovim povodom oglasio se i engleski klub na društvenim mrežama.

"Fudbalski klub Everton je u žalosti zbog smrti predsednika Bila Kenvrajta, koji je preminuo mirno u 78. godini, okružen svojom porodicom i voljenima. Bil Kenvrajt, najdugotrajniji predsednik Evertona, vodio je klub kroz period nezapamćenih promena u engleskom fudbalu.

Čitavog života verni Evertonov navijač, postao je član upravnog odbora 23. oktobra 1989. godine, a na Boksing dej 1999. godine njegov konzorcijum True Blue Holdings je preuzeo klub. Prvobitno potpredsednik, 2004. godine je nasledio svog bliskog prijatelja Sira Filipa Kartera na mestu predsednika.

Za vreme svojih 19 sezona kao predsednik kluba, Everton je ostvario 12 plasmana među osam najboljih ekipa, uključujući i četvrto mesto 2005. godine, stizanje do finala FA kupa 2009. godine i šest odvojenih evropskih kvalifikacija. Klub je izgubio predsednika, vođu, prijatelja i izvor inspiracije.

Misli i molitve svih u Evertonu su upućene njegovoj partnerki Dženi Sigrouv, njegovoj ćerki Luci Kenvrajt, unucima i svima koji su ga poznavali i voleli", piše u saopštenju.

(Kurir sport)

00:59

KULTURNI CERAK JE PRVO EKOLOŠKO NASELJE U BEOGRADU: Proglašeno kulturnim dobrom! Arhitekta: Po ulicama pravljeni su MIKROAMBIJENTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track