BAHAR PRED LAJPCIG O STRAHOTAMA U IZRAELU: Moja zemlja KRVARI, supruga i deca su u skloništu! Moram da se fokusiram na fudbal...
Foto: Pritnscreen

LIGA ŠAMPIONA

BAHAR PRED LAJPCIG O STRAHOTAMA U IZRAELU: Moja zemlja KRVARI, supruga i deca su u skloništu! Moram da se fokusiram na fudbal...

Fudbal -

Iz Lajpciga za Kurir - Aleksandar Radonić

Trener Crvene zvezde Barak Bahar izjavom o Izraelu, o ratu njegovoj zemlji, započeo je najavu utakmice Lige šampiona između Lajpciga i crveno-belih.

Sa knedlom u grlu, gotovo na ivici suza Bahar je rekao ono što mu je na duši.

- Juče sam pričao sa Mihaelom. On je dečak od 9 godina, voli fudbal i Barselonu. Teroristi Hamasa ubili su njegove roditelje i kidnapovali njegovu sestru, dok se on sa mlađom sestrom sakrio u orman. To je jedan od stotinu slučajeva kada je su se desili 7.oktobra. Fudbal povezuje nacije i rase, pitam se gde je poštovanje za ubijene ljude, zaklane i silovane devojke. Ubijeno je preko 100 dece, kako ignorisati ovo. Svi ti ubijeni ljudi voleli su fudbal, pitam se da li je sve u novcu, da li novac kupuje pravdu. Osećam veliku podršku kluba i srpskog naroda, moja porodica krvari, moja supruga i troje dece, stalno su u skloništu, bomba je eksplodirala blizu njihove kuće. I zato ćemo mi, Izrael, pobediti, jer nemamo izbora - rekao je Barak Bahar.

I pored svega mora da misli na fudbal.

- Moram da se fokusiram na fudbal, da isključim privatne probleme. Odgovoran sam prema klubu, navijačima i svom poslu. Mogu da obećam da ćemo izaći spremni na utakmicu.

Nemački novinari želeli su da pričaju o ratu u Izraelu.

- Nije važno kako se ja osećam, treba da pričamo samo o utakmici.

Odbrana je najveći problem za Crvenu zvezdu.

- Činjenica je da smo primili mnogo golova, moramo da unapredimo taj segment igre. Prošlu utakmicu trebalo je da pobedimo sa pet, ili šest golova.

Barak Bahar
foto: Starsport©

Zvezda nije igrala loše protiv Sitija i Jang Bojsa.

- Poslednje dve utakmice u Ligi šampiona igrali smo dobro. U drugom poluvremenu moramo biti bolji, posebno u drugom delu u odbrani, kada smo lako primali golove.

Bahar veruje u svoj tim, iako je Lajpcig favorit.

- Recept za uspeh je da želimo da pobedimo. Protivnika je kvalitetan, ali mi ne odstupamo od svog načina igre. Znam ko će igrati, svi momci zdravi, postoji zdrava konkurencija. Mijatović i Nedeljković su sa prvim timom, napredovali su i deo su prvog tima Crvene zvezde - zaključio je Bahar.

Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Dragović kaže da ga ne dotiču potcenjivanje izjave igrača Red bula i nemačkih medija.

- Ulazimo u utakmicu da bismo pobedili. Znamo da Lajpcig igra top fudbal, ali mi ćemo da se borimo za naše navijače i damo sve za pobedu - rekao je Dragović i nastavio:

- Nisam čitao šta su govorili, fokusirani smo na nas, daćemo sve od sebe da odigrano što bolje. Nije važno šta oni pričaju, bitno je kako ćemo mi da odigramo.

Aleksandar Dragović
foto: www.crvenazvezdafk.com

U Lajpcigu igraju trojica reprezentativaca Austrije, a Dragović se pre nekoliko meseci čuo sa Baumgartnerom.

- Tri Austrijanca su u Lajpcigu, čuli smo se posle izvlačenja. Sada nismo, ja ću se boriti za Zvezdu, on za Lajpcig. Na utakmici nismo drugari, ali posle meča možemo da popijemo jedan Red bul.

Odbrana Zvezde mora da bude bolja.

- Istina je da smo primili previše golova, potrudićemo se sutra da ne bude tako, moramo da obratimo pažnju na Opendu, Simonsa i sve ostale. Treba da budemo ekipa svih 90 minuta, da mnogo trčimo.

Prisetio se Dragović gostovanja na Red bul Areni sa Leverkuzenom.

- Sa Leverkuzenom sam igrao ovde, gubili smo, a dobijali kod kuće. Ne razmišljamo o tome na kojem mestu ćemo biti kada se završi grupna faza - istakao je Dragović.

Meč Lajpciga i Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona na programu je u sredu od 20.45 časova.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track